1

Smenjen predsednik Sindikata EPS-a Milan Đorđević

U Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu održana je sednica Glavnog odbora Sindikata radnika EPS-a. Na sednici je jednoglasno razmatrana i usvojena dopuna Statuta Sindikata, što je bilo neophodno nakon istupanja Sindikata radnika Elektrodistribucije. Na sednici je Milan Đorđević smenjen sa funkcije predsednika GO Sindikata radnika EPS-a, a za novog predsednika je jednoglasno izabran Radosav Krsmanović iz Sindikalne organizacije EPS „Kolubara“ Lazarevac.

Glavni odbor Sindikata EPS

Sednica Glavnog odbora Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije održana je u Termoelektrani „Nikola Tesla A“ u Obrenovcu na kojoj je usvojena dopuna Statuta ovog sindikata, a posle istupanja Sindikata radnika Elektrodistribucije.

Ilijević, Vukotić, Ranković i Krsmanović
Ilijević, Vukotić, Ranković i Krsmanović

Nakon promene Statuta, članovi Glavnog odbora jednoglasno su smenili predsednika Sindikata EPS-a Milana Đorđevića i na njegovo mesto postavili Radosava Krsmanovića iz Sindikalne organizacije EPS „Kolubara“. Zastoj koji je postojao u radu Sindikata treba što pre prevazići, izjavio je Krsmanović nakon sednice.

Radosav Krsmanović
Radosav Krsmanović

Predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković zahvalio se kolegama na jedinstvu koje su iskazali, a jedini cilj je bio, kako je rekao, da se sačuva Sindikat.

Ranković je još jednom ponovio stav da nije niko nije protiv Zelene energije, ali da je upravo svetska energetska kriza dokaz da je našoj zemlji neophodan ugalj.

Miodrag Ranković
Miodrag Ranković

Radnici su upoznati da kriza traje godinu dana, a sada će imati jači Sindikat iza sebe, izjavio je novinarima Miodrag Ranković i napomenuo da je Đorđević sam odavno trebao da podnese ostavku.

Sednica GO Sindikata EPS

Na sednici su za potpredsednike Sindikata EPS-a izabrani Bogdan Vukotić iz Termoelektrane Kolubara i Zoran Ilijević iz Hidroelektrane Đerdap. Nova sednica Glavnog odbora Sindikata EPS-a biće održana u narednih desetak dana.