Stadion FK ”Kolubara” u punom sjaju

Na stadionu FK ”Kolubara” Lazarevac izvršena je tehnička proba najsavremenije rasvete koja će omogućiti našem gradu značajne sportske događaje. Po prvi put u terminu od 20 časova  FK ”Kolubara” odigraće utakmicu na svom stadionu. Ovo je projekat GO Lazarevac koji je finansirala Evropska investiciona banka, rekao je predsednik kluba Bojan Stević i zahvalio se rukovodstvu opštine, Gradu Beogradu i Republici Srbiji na podršci ovoj inicijativi kojom je ostvaren san brojnih Lazarevčana, ljubitelja sporta, navijača kao i igrača i rukovodstva kluba.

Savremena rasveta, koja se može uporediti sa onom na najvećim stadionima na zemlji od sada je na raspolaganju  FK ”Kolubara” ali i svim sportskim ekipama. Na ovaj način stvoriće se uslovi da Lazarevac postane domaćin i organizator značajnih fudbalskih utakmica što je i san svih ljubitelja sporta u gradu. Predsednik FK ”Kolubara” Bojan Stević je podsetio na put koji je bilo neophodno preći od ideje do realizacije.

Ovo je san mnogih Lazarevčana, ljubitelja sporta i navijača FK “Kolubara”. Ovo je 16. stadion u Srbiji koji ima reflektore a 4. po kvalitetu rasvete na stadionu. Po jačini ovih reflektora, jače imaju samo Partizan, Crvena Zvezda i dva manja stradiona za trening u Staroj Pazovi. Na ovom stadionu moći će da se igra finale Kupa Srbije, kvalifikacije A reprezentacija žene kao i mlada reprezentacija Srbije koja će imati sve uslove da igra na ovom stadionu. Lazarevac je trenutno jedina opština u Srbiji koja je dobila od investicione banke ovakav vid rasvete donacije – dodao je Bojan Stević, predsednik FK “Kolubara”.

Svoje zadovoljstvo izrazio je i predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić koji je naglasio značaj ovog projekta za afirmaciju sporta uopšte ali i grada Lazarevca.

Sportsko rekreativan centar u našoj opštini je možda jedan od najboljih u Srbiji, tako da deca koja žele da treniraju i bave se sportom imaju više nego dobre uslove. Naša priča od početka je bila da ulažemo u sport, da se što više mladih bavi sportom – izjavio je Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac.

Ovo je značajan datum u istoriji kluba koji u ovoj godini obeležava sto godina postojanja. Prva utakmica pod reflektorima odigraće se 19. maja od 20 časova. FK ”Kolubara” ugostiće na svom terenu FK ”BSK” Borča. Stadion će uskoro za rasvetu dobiti UEFA sertifikat, a naredni planirani projekat je pokrivanje jedne od tribina.