1

Stariji učenici ponovo u klupama

Svi učenici viših razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci  danas su se ponovo vratili u školske klupe. Oni će pohađati nastavu po modelu od 1. septembra. Odluku da se učenici vrate u klupe doneo je Krizni štab, koji je procenio da je trenutna epidemiološka situacija prešla iz vanredne u nepovoljnu. Nastava će se odvijati u smenama, sa manje učenika u odeljenjima i uz obavezno nošenje maski za lice.

Tehnička-škola

Učenici osnovnih i srednjih škola su prema preporuci kriznog štaba od danas ponovo u školama. Učenici viših razreda osnovne škole dolaze svaki drugi dan u školu, dok učenici srednjih škola dolaze svake druge nedelje. Povratak u školske klupe prilika je da se reše nedoumice i problemi nastali tokom online nastave, izjavila je za televiziju GEM, Verica Anđelić.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Sve osnovne škole će do srede, 21. aprila poslati Ministarstvu prosvete broj dece koja su izašla na probni završni ispit kao i njihova postignuća na testovima iz srpskog jezika, matematike i na kombinovanom testu. Nakon toga, sva stručna veća doneće plan i predlog aktivnosti koje će dovesti do poboljšanja rezultata na završnom ispitu.

Učenici osmog razreda ponovo će se vratiti na oblasti gradiva koje su im na probnom završnom ispitu predstavljale problem. Odluka da se učenici vrate u škole je dobra budući da su živa reč i kontakt s nastavnikom nezamenljivi.