1

Stop shop donirao Crvenom krstu maske i dezinfikaciona sredstva

Rukovodstvo Ritejl parka Stop šop dodelilo je aktivistima Crvenog krsta Lazarevac pakete koje se sastoje od rukavica, vlažnih maramica, dezinfikacionih sredstava za ruke i zaštitnih maski za lice. Ovo je još jedan u nizu pookazatelja dobre saradnje Ritejl parka sa lazarevačkim Crvenim krstrom koji je tokom ove godine sproveo dve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi ispred ovog tržnog centra. U Crvenom krstu kažu da, i pored velikih izazova koje je nametnula epidemija, plan za ovu godinu je uspešno priveden kraju.

Donacija Stop shopa Crvenom krstu

Dugi niz godina postoji dobra saradnja lazarevačkog Crvenog krsta i rukovodstva Ritejl parka Stop šop. Samo tokom ove godine u ovom tržnom centru sprovedene su dve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi na kojima je prikupljeno oko 100 jedinica ove dragocene tečnosti.

Crveni krst

Pred novogodišnje i božićne praznike, Stop šop je aktivistima Crvenog krsta uručio pakete sa maskama za lice, dezinfekcionim sredstvima za ruke, rukavicama i vlažnim maramicama koji će volonterima biti od velikog značaja jer su često u kontaktu sa ljudima. Crveni krst Lazarevac tokom ove godine kroz razne aktivnosti pomogao je više od 9 hiljada ljudi.

Aktivisti Crvenog krsta u Stop shopu

I pored epidemije koronavirusa, Crveni krst u Lazarevcu je uspeo da sprovede sve zacrtane akcije po planu.

Poslednja ovogodišnja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi sprovedena je u Centru za kulturu Lazarevac 16. decembra, kada je prikupljena 71 jedinica krvi.