1

Stručni seminar za 90 prosvetnih radnika u organizaciji Izdavačke kuće „Klett“

Osnovna škola “Vojislav Voka Savić”, bila je domaćin stručnih seminara koje je za 90 prosvetnih radnika organizovala Izdavačka kuća „Klett“, u okviru programa stalnog stručnog usavršavanja zaposlenih u obrazovanju. Svi seminari su akreditovani od strane Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije. U OŠ „Dule Karaklajić“ sličnom seminaru prisustvovalo je 60 zaposlenih.

Prosvetni radnici iz OŠ „Vojislav Voka Savić“ ali i škola iz Stepojevca, Velikih Crljena, Dudovice, Baroševca, Rudovaca i OŠ „Knez Lazar“ prisustvovali su seminaru u organizaciji Izdavačke kuće „Klett“. Cilj je kontinuirana edukacija prosvetnih radnika u skladu sa modernizacijom obrazovnog procesa i digitalizacije nastave.

Mirjana Pajić, Izdavačka kuća "Klett"
Mirjana Pajić,, Izdavačka kuća „Klett“

Klett društvo za razvoj obrazovanja je akreditovalo 34 seminara, jednodnevnog programa stalnog stručnog usavršavanja. Najviše interesovanja prosvetni radnici su pokazali za inovacije u vaspitnom procesu.

Cilj kontinuirane edukacije prosvetnih radnika jeste da se kroz modernizaciju procesa obrazovanja gradivo približi afinitetima učenika, i novim veštinama ubrzaju proces digitalizacije u svim obrazovnim ustanovama.