1

Svetosavska priredba u Klubu za starije u Lazarevcu

U Dnevnom centru i klubu za starije održana je svečanost povodom obeležavanja školske slave Sv. Save.

Učenici Dulove škole

U prigodnom programu učestvovali su učenici četvrtog razreda OŠ “Dule Karaklajić” i članovi ansambla “Kolubarski vez”. Dobra saradnja ove ustanove i lazarevačkih osnovnih škola biće nastavljena i u ovoj godini a naredna priredba biće organizovana 14. februara.

Bora Đurđević
Bora Đurđević

Tradicionalna priredba povodom obeležavanja školske slave posvećene najvećem srpskom prosvetitelju Svetom Savi održana je i ove godine u prostorijama gde se okupljaju naši najstariji sugrađani. Domaćini ali i njihovi gosti, učenici četvrtog razreda OŠ “Dule Karaklajić” potrudili su se da i ovogodišnja priredba bude sadržajna i obuhvati sve segmente, od pevačkih, glumačkih do recitatorskih delova.

Gerontološki

Saradnja sa svim obrazovnim institucjama na teritoriji naše opštine je odlična, kažu naši najstariji sugrđani i raduju se što će i u februaru organizovati priredbu povodom Svetog Trifuna.

Pored druženja sa najmlađim Lazarevčanima, korisnici Kluba za starija lica gostovaće i u drugim gradovima.

Trenutno u okviru sekcije “Kolubarski vez” ima oko 20 stalnih članova. Vrata Kluba za starije u Lazarevcu uvek su otvorena za naše najstarije sugrađane ukoliko žele da se druže i budu uključeni u aktivnosti ovog centra.

Zajedničkom priredom naši najstariji i najmlađi sugrađani još jednom su pokazali da je druženje između ove dve starosne grupe moguće na obostrano zadovoljstvo.