1

Teren u dvorištu škole u Dudovici postavljen na molbu učenika

U dvorištu OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici postavljen je multifunkcionalni teren za odbojku, košarku i rukomet. Teren je postavljen na molbu učenika ove škole a uz podršku GO Lazarevac i Grada Beograda. Predsednik opštine Bojan Stević u pratnji saradnika obišao je školu i najavio u narednih 15 dana uređenje prostora oko samog terena, kao i asfaltiranje oko vrtića koji se nalazi u dvorištu škole u Dudovici. Dodao je da će u narednom periodu pored vrtića biti postavljeno i dečije igralište, kao i rasveta.

U dvorištu Osnovne škole „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici, postvaljena je multifunkcionalna podloga namenjena rekreaciji i sportskim aktivnostima, zahvaljujući inicijativi samih učenika škole. Multifunkcionalni teren za odbojku, košarku i rukomet postavljen je uz podršku Gradske opštine Lazarevac i Grada Beograda, ostvarujući tako jedan od dugoročnih ciljeva u poboljšanju sportske infrastrukture. Osmeh na licu dece dovoljno govori u prilog tome da su deca zadovoljna terenom, kao i nastvani kadar ove škole.

Predsednik opštine Bojan Stević, posetio je školu i izrazio podršku ovom projektu. Tokom posete, najavio je planove za dalje uređenje prostora oko samog terena u narednih 15 dana. Osim toga, naglasio je i planove za asfaltiranje površina oko vrtića koji se nalazi u dvorištu škole, što će dodatno poboljšati pristupnost i bezbednost mališana koji koriste ove prostore.

Milan Antonijević, predsednik MZ Dudovica zahvalio je GO Lazarevac na pomoći pri rekonstrukciji školskog objekta ali i postavljanju terena, a decu zamolio da čuvaju i ne uništavaju objekat škole koji je nedavno završen kao i samu multifunkcionalnu podlogu.

Stević je takođe najavio buduće aktivnosti koje će doprineti uređenju infrastrukture u ovom delu opštine Lazarevac.

Predsednik opštine napomenuo je i da je u planu postavljanje dečijeg igrališta pored vrtića, pružajući tako dodatne mogućnosti za igru i zabavu najmlađima. Takođe, planira se i postavljanje rasvete, čime će se omogućiti korišćenje sportskih terena i tokom večernjih sati, pružajući dodatne mogućnosti za aktivnosti i rekreaciju u lokalnoj zajednici.