1

Turniri u fudbalu, odbojci i košarci okupili veliki broj mališana

U sklopu „Dana Lazarevca“, Savez sportova Lazarevac zajedno sa klubovima organizovao je turnire u fudbalu, odbojci i košarci. Učešće je uzelo oko 300 mališana u sva tri sporta. U fudbalu je učestvovalo osam ekipa generacije 2010, prvo mesto je osvojio fudbalski klub Kolubara, a drugo mesto Fudbalski klub Lazarevac. U generaciji 2011. učestvovale su četiri ekipe, a prvoplasirani je klub Real 28, a drugo mesto je pripalo Kolubari. Prvog dana Vidovdanskog turnira u odbojci odigrano je 12 utakmica za 2007. godište i mlađe. Učešće je uzelo  devet ekipa iz odbojkaškog kluba Kolubara, Lazarevac i Lajkovac.

Savez sportova opštine Lazarevac u saradnji sa sportskim klubovima organizovao je turnire u fudbalu, odbojci i košarci na otvorenom. Prema rečima Milice Mazalice koja je generalni sekretar Saveza sportova, 27. juna je odigran prvi turnir u odbojci za mlađe kategorije, uz učešće devet ekipa, a dan kasnije održan je turnir za generacije 2005. i mlađe na kojem je učestvovalo 12 ekipa.

Prema rečima Srđana Blagojevića, na turniru je učestvovalo preko 400 učesnika. Turniri u košarci i odbojci održani su 27. juna. Košarkaši su bili izuzetno pripremljeni, a učešće su uzeli košarkaški klubovi Kolubara, Borac i akademija “Lazarevac”.

Na Vidovdan je održan turnir u malom fudbalu, učešće je uzelo dvanaest ekipa, od kojih osam ekipa generacije 2010. godište, i četiri ekipe godište 2011.  Ostvarili su izuzetno zapažene  rezultate.

Na turniru je prisustvovao i predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević, koji je pozdravio sve takmičare i uručio pehare najboljima.