U Lazarevcu počela vakcinacija protiv koronavirusa

U Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ danas u 13 časova počela je vakcinacija protiv koronavirusa 144 osobe starije od 65 godina. Radi se o sugrađanima koji su se ranije prijavili za vakcinaciju, rečeno je na konferenciji za novinare u lazarevačkom Domu zdravlja. Reč je o vakcinama Fajzer – Biontek. Opština Lazarevac uputila je obaveštenje sugrađanima starijim od 65 godina, da se svakog radnog dana od 8 do 16 časova pozivom na brojeve telefona 8126 500 i 8121 507 mogu informisati i prijaviti za imunizaciju protov kovida 19.

Vakcina Fajzer - Biontek

Po preporuci Vlade i Ministarstva zdravlja širom Srbije počela je imunizacija protiv koronavirusa. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac vakcinacija je počela 19. januara sa početkom od 13 časova, i to za lica starija od 65 godina.

Bojan Stević u Domu zdravlja prilikom početka vakcinacije

Prvog dana vakcinom kompanija Fajzer – Biontek vakcinisane su 144 osobe, rekao je na konferenciji za novinare direktor lazarevačkog Doma zdravlja Jovan Milojević.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

On je izrazio zadovoljstvo što se imunizaciji pristupilo u kratkom roku i dodao da veruje da je to jedini način da se suzbije epidemija. Vakcinisanje svih građana je dobrovoljno, a u Domu zdravlja obezbeđen je punkt i sve je spremno za vakcinaciju.

Vakcinacija protiv koronavirusa

Nakon više od godinu dana epidemije koronavirusa, na pragu smo rešavanja ovog problema, istakao je predsednik opštine Bojan Stević. On je podsetio da je opština Lazarevac otvorila kol centar sa dva broja telefona, 8126 500 i 8121 507, na kojima građani mogu da dobiju dodatne informacije o proceduri vakcinisanja, a i da bi se starijim licima na taj način pomoglo da brže popune aplikaciju.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je apelovao na sugrađane da prime vakcinu protiv koronavirusa, i da u razgovoru sa svojim izabranim lekarom odaberu koju vrstu vakcine žele.

Kako bi se olakšao sistem vakcinacije, pored punkta u Domu zdravlja u Lazarevcu, u narednim danima biće osposobljena još tri, u Zdravstvenim stanicama Rudovci i Veliki Crljeni i ambulanti u Dudovici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

4 komentara na vest “U Lazarevcu počela vakcinacija protiv koronavirusa

 • 23. februara 2021. at 11:47
  Permalink

  ja sam se prijavila prvi put 20. januara i od tada jos 4 puta i jos uvek od te vakcine ama bas nista. strasno kao po godistu yovu a u mom kraju ptimise i devojke 1983, 1985 i 1987 godiste, radim u kolektivu gde je veliki riyik od yaraye.

  Reply
 • 9. februara 2021. at 08:13
  Permalink

  Prijavio sam se pre mesec dana za vakcinaciju, popunio upitnik i izabrao vakcinu, pisano mi je da ću ubrzo dobiti poziv o kada će me obavestiti kada tačno i gde bi trebao da se javim ali taj poziv nikada nisam dobio, imam osećaj da je to bila anketa samo a od vakcine ništa, ako ima neko da mi pojasni bio bih vam zahvalan

  Reply
 • 28. januara 2021. at 10:06
  Permalink

  Prijavio sam se za vakcinaciju 13. Januara za Fajzer vakcinu ali sam 20. Januara promenio prijavu na vakcinu Sinofarm ali još nisam dobio poziv za vakcinaciju.Kome da se obratim.

  Reply
 • 20. januara 2021. at 13:31
  Permalink

  Početak vakcinacije u Lazarevcu nije bio kako sam ga ja očekivao i video na televiziji u drugim gradovima.
  Mračan uzak hodnik prepun starih ljudi plus još oni koji su ih morali dovesti ,doneti, samo jedna ambulanta koja je pripremala pacijente za vakcinu ,sve to je bio preveliki rizik za zadržavanje i zaražavanje.
  Ono što je bilo neočekivano dobro i savršeno su doktori i sestre koje su u takvom prostoru odradile taj prvi dan vakcinacije.
  Prvo se može popraviti, drugo se neće pokvariti, pa će valjda naredni dani vakcinacije biti uspešniji.

  7
  1
  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA