1

U Lazarevcu počela vakcinacija protiv koronavirusa

U Domu zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ danas u 13 časova počela je vakcinacija protiv koronavirusa 144 osobe starije od 65 godina. Radi se o sugrađanima koji su se ranije prijavili za vakcinaciju, rečeno je na konferenciji za novinare u lazarevačkom Domu zdravlja. Reč je o vakcinama Fajzer – Biontek. Opština Lazarevac uputila je obaveštenje sugrađanima starijim od 65 godina, da se svakog radnog dana od 8 do 16 časova pozivom na brojeve telefona 8126 500 i 8121 507 mogu informisati i prijaviti za imunizaciju protov kovida 19.

Vakcina Fajzer - Biontek

Po preporuci Vlade i Ministarstva zdravlja širom Srbije počela je imunizacija protiv koronavirusa. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac vakcinacija je počela 19. januara sa početkom od 13 časova, i to za lica starija od 65 godina.

Bojan Stević u Domu zdravlja prilikom početka vakcinacije

Prvog dana vakcinom kompanija Fajzer – Biontek vakcinisane su 144 osobe, rekao je na konferenciji za novinare direktor lazarevačkog Doma zdravlja Jovan Milojević.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

On je izrazio zadovoljstvo što se imunizaciji pristupilo u kratkom roku i dodao da veruje da je to jedini način da se suzbije epidemija. Vakcinisanje svih građana je dobrovoljno, a u Domu zdravlja obezbeđen je punkt i sve je spremno za vakcinaciju.

Vakcinacija protiv koronavirusa

Nakon više od godinu dana epidemije koronavirusa, na pragu smo rešavanja ovog problema, istakao je predsednik opštine Bojan Stević. On je podsetio da je opština Lazarevac otvorila kol centar sa dva broja telefona, 8126 500 i 8121 507, na kojima građani mogu da dobiju dodatne informacije o proceduri vakcinisanja, a i da bi se starijim licima na taj način pomoglo da brže popune aplikaciju.

Bojan Stević
Bojan Stević

Stević je apelovao na sugrađane da prime vakcinu protiv koronavirusa, i da u razgovoru sa svojim izabranim lekarom odaberu koju vrstu vakcine žele.

Kako bi se olakšao sistem vakcinacije, pored punkta u Domu zdravlja u Lazarevcu, u narednim danima biće osposobljena još tri, u Zdravstvenim stanicama Rudovci i Veliki Crljeni i ambulanti u Dudovici.