1

U Lazarevcu promovisana knjiga putopisa „Svet je isti“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je promocija knjige putopisa „Svet je isti“, autora Miroslava Radakovića. Autor putopisa turizmom se bavi oko 40 godina i svojom novom knjigom želeo je da čitaocima prenese deo bogate istorije i tradicije zemalja koje je obišao. O knjizi su, pored autora govorili režiser putopisnih emisija „Svet na dlanu“ Ratko Kušić i urednik izdanja Karlo Astrahan.

Knjige Miroslava Radakovića

Promocija knjige putopisa „Svet je isti“ autora Miroslava Radakovića održana je u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Autor ovim delom želi da poruči čitaocima da je svet isti, da nas sve muče iste brige, ma gde živeli. Radaković se turizmom bavi oko 40 godina i tokom svojih putovanja, upoznaje brojne kulture i običaje i čitaicima verodostojno prenosi život običnog čoveka, gde god on živeo.

Miroslav Radaković
Miroslav Radaković

Da je svet isti, do zaključka je došao i Ratko Kušić, reditelj, filmski snimatelj i autor filmskih putopisa „Svet na dlanu“. Kaže da nema važnije tačke na planeti Zemlji koju nije obišao, a pojedine države je posetio i više od 20 puta. Upoznajući svet, čovek upozna sebe, dodao je Kušić.

Promocioja knjige Svet je isti

Miroslavu Radakoviću je knjiga putopisa „Svet je isti“ druga po redu,  već je rasprodata i štampa se drugo izdanje. Prethodno je objavio zbirku priča „Miris boja“. Na promociji je, u kulturno – umetničkom delu programa nastupio ansambl „Kolubarski vez“.