1

U Lazarevcu promovisana knjiga „Skrivena istorija o stradanju Srba na prostoru NDH od 1941. do 1945.“

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu održana je promocija knjige „Skrivena istorija o stradanju Srba na prostoru NDH od 1941. do 1945. godine“. Knjiga je plod tridesetogodišnjeg istraživanja novinara, publiciste i člana UNS-a Sretena Jakovljevića. U ovoj knjizi se prvi put objavljuju i podaci o broju poginulih partizana, Nemaca, ustaša,  Italijana  i četnika za vreme Bitke na Neretvi 1943. godine, kao i koliko su tada četnici ubili  Hrvata i muslimana, a koliko ustaše Srba od Banije do Neretve.

Promocija knjige u Lazarevcu

Novinar, publicista i član Udruženja novinara Srbije Sreten Jakovljević objavio je knjigu “Skrivena istorija o stradanju Srba na prostoru NDH od 1941. do 1945. godine”. Promocija ove knjige održana je i u Biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu, a po rečima autora, na njoj je radio punih 30 godina, istražujući mnoge arhive, biblioteke, ali i razgovarajući sa učesnicima Drugog svetskog rata.

Sreten Jakovljević
Sreten Jakovljević

Izdavači knjige “Skrivena istorija o stradanju Srba u NDH od 1941. do 1945. godine” su CIP ,,Lokal Pres“ iz Beograda i Udruženje Konjičana Republike Srpske u Trebinju.