1

U Narodnoj biblioteci u Osečini izložba autorke Jasmine Ivanković

Samostalna izložba „Među javom i međ snom“ Jasmine Ivanković postavljena je u Narodnoj biblioteci u Osečini. U pitanju su ručni heklani i kukičani radovi. Ljubitelji umetnosti biće u prilici da pogledaju radove naše sugrađanke koji su nastajali od marta do decembra prethodne godine, najpre kao hobi, a potom kao vid psihoterapije. Izložba će biti postavljena u biblioteci do 25. novembra.

Osečina je kraj koji je poznat po narodnoj radinosti koji neguje kulturno nasleđe i čuva običaje koji su vezani za rukotvorine. U Narodnoj biblioteci u Osečini je postavljena izložba naše sugrađanke i direktorke biblioteke u Lazarevcu Jasmine Ivanković. Jasmina se nada da će njenim rukotvorinama inspirisati i druge da prošire svoj asortiman i upotpune ono što već rade.

Jasmina Ivanković, direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu. Završila je Filološki fakultet u Beogradu. Pored heklanja ona se bavi i tkanjem. Završila je školu tkanja, a ovim hobijem se bavi od 2000. godine. Izložba u Narodnoj biblioteci u Osečini biće postavljena do 25. novembra.