1

U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja Lazarevac

Besplatni preventivni pregledi u nedelju
U sklopu organizovanih preventivnih pregleda u nedelju 26. maja u periodu od 08 do 17 časova u Domu zdarvlja „Dr Đorđe Kovačević“ obaviće se pregled lekara opšte prakse, specijalistički fizijatrijski pregled dece predškolskog i školskog uzrasta, pregled interniste uz RTG pluća, kao i laboratorija ( provera krvne slike, hormona štitaste žlezde TSH, T3, T4 i tumor markera prostate PSA). Pregledi se ne zakazuju a za iste nije potrebna ni zdravstvena knjižica. Milica Jovanović Agatonović, v.d. direktora lazarevačkog Doma zdravlja pozvala je sugrađane da u nedelju iskoriste mogućnost i provere svoje zdravstveno stanje.

Nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama Srbije. Svi zainteresovani građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će besplatno i bez uputa, da obave preglede u nedelju, 26. maja, najavljuje Milica Jovanović Agatonović, v. d. Doma zdravlja u Lazarevcu. U fokusu ovog prevetivnog pregleda su i deca predškolskog i školskog uzrasta kojima će biti pregledana kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Milica Jovanović Agatonović, v. d. Doma zdravlja u Lazarevcu
Milica Jovanović Agatonović, v. d. Doma zdravlja u Lazarevcu

Pored pregleda lekara opšte prakse, naši stariji sugrađani imaće priliku da obave specijalistčke preglede interniste uz RTG pluća po proceni lekara.

Pored ovih pregleda, zaintersovani građani mogu uraditi i laboratorijske analize, proveriti krvnu sliku, hormon štitaste žlezde i tumor marker prostate PSA. Pregledi se ne zakazuju i za iste nije potrebna zdravstvena knjižica.

U više od 170 zdravstvenih ustanova u Srbiji u nedelju, 26. maja u periodu od 8 do 17 časova biće organizovani besplatni preventivni pregledi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliku podršku građana, a značaj iste, pored velikog broja naših građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada građana upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.