1

U OŠ „Diša Đurđević“ obeležen Svetski dan zdravlja

Svetski dan zdravlja obeležila je i OŠ “Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu. Pored prezentacije o zdravim načinima ishrane, zadatak učenika je bio da danas u školu donesu zdravu užinu.

Svetski-dan-zdrave-hrane

Briga o zdravim stilovima života i zdravom načinu ishrane deo je vannastavnih aktivnosti ali i svakodnevnih predavanja kako mlađim tako i starijim učenicima. Direktorka OŠ “Diša Đurđević“ Mirjana Joksimović naglasila je da će ovakve aktivnosti biti nastavljene.
Bez obzira na sve informacije o značaju zdrave ishrane učenici ali i nastavnici se retko pridržavaju pravila ističe nastavnica biologije Jelena Gerasimović.

Mirjana Joksimović, direktorka OŠ "Diša Đurđević"
Mirjana Joksimović, direktorka OŠ „Diša Đurđević“

Danas smo stavili akcenat na zdravu užinu pa su najmlađi imali zadatak da donesu ono što oni smatraju za zdravu užinu. Naši osmaci pripremili su kratku prezentaciju zdravog načina ishrane. Prisutan je vrlo nezdrav način ishrane gde se jede brza hrana, dosta šećera, slatkiša bez dovoljnog unosa vitamina i voća – rekla je Mirjana Joksimović.

Prelepe đakonije, na zajedničkoj trpezi učenika dokaz su i da zdravi obroci mogu biti maštoviti i kreativni. Svetski dan hrane je prilika da se ukaže na značaj i doprinos različitih kultura i civilizacija svetskoj poljoprivredi i  proizvodnji hrane, što ujedno pruža mogućnost za novi dijalog na međunarodnom nivou o dostizanju cilja obezbeđenja dovoljne količine hrane i optimalne ishrane za sve.