1

U petak 5. juna akcija čišćenja grada u organizaciji JPKP „Lazarevac“

Povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine, JPKP „Lazarevac“ organizuje akciju čišćenja grada i divljih deponija, koje su građani prijavili. Tom prilikom biće zasađenja i nova stabla u Gradskom parku a Lazarevac će posetiti i gradska sekretarka za ekologiju i zaštitu životne sredine Grada Beograda Ivana Vilotijević. Svi koji žele da uzmu učešće u akciji mogu se prijaviti na broj Kancelarije za unapređenje komunalnih usluga pri JPKP „Lazarevac“. Komunalno preduzeće obezbedilo je sva neophodna sredstva za akciju i mehanizaciju koja će biti na raspolaganju kako bi se očistile divlje deponije u mesnim zajednicama, rekao je Marko Mijušković, izvršni direktor lazarevačkog Komunalnog. Akcija čišćenja biće organizovana u petak 5. juna od 9 časova u Gradskom parku.

Deponije u Lazarevcu

Svetski dan zaštite životne sredine lazarevačko Komunalno obeležiće akcijom čišćenja grada ali i sadnjom novih stabala koja će krasiti Gradski park. Za petak 5. jun planirano je da akcija počne u Gradskom parku od 9 časova a biće čišćene i deponije u mesnim zajednicama, kaže Marko Mijušković, izvršni direktor JPKP „Lazarevac“.

Marko Mijušković
Marko Mijušković

Akcija čišćenja grada je tradicionalna u ovom javnom preduzeću a pored radnika komunalnog svi koji žele mogu se uključiti i dati svoj doprinos kako bi uredili grad. Akciju čišćenja grada podržala je i gradska sekretarka Ivana Vilotijević, koja će u petak posetiti Lazarevac.

Gradski-park

Broj divljih deponija na teritoriji GO Lazarevac je sličan u odnosu na prethodnu godinu, kaže Mijušković i dodaje da uprkos tome što radnici Komunalnog očiste deponije po prijavi sugrađana, one se ponovo pojave na istim mestima. Ovom prilikom apelovao je na sve da čuvaju svoj grad i da vode računa o okolini, kako bi na taj način dali dobar primer i mladima koji žive u Lazarevcu.