1

U petak nova akcija dobrovoljnog davalaštva krvi UG Ujedinjeni za Lazarevac

Tradicionalno, u prostorijama udruženja građana „ Ujedinjeni za Lazarevac“ 11. juna biće održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija se sprovodi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije sprovodi akciju dobrovoljnog davalaštva krvi 11. juna u prostorijama udruženja u Tržnom centru Milenijum. Prema rečima Stevana Bajovića, člana ovog  udruženja ovo je 21. akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Sve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi koje organizuje udruženje građana ”Ujedinjeni za Lazarevac” do sada su bile uspešne. Tokom svake akcije prikupi se u proseku oko sto jedinica krvi, pa se nadaju se da će i ovog puta biti uspešno sprovedena akcija.

Aktiv žena udruženja ”Ujedinjeni za Lazarevac” posetilo je socijalno ugroženu porodicu Adijović iz Brajkovca, kako bi im uručili sredstva za higijenu i odeću koja je neophodna.

porodica Adijović iz Brajkovca
porodica Adijović iz Brajkovca

Od formiranja do danas udruženje nije odstupilo od svojih ciljeva utemeljenih na humanosti i solidarnosti. U planu su brojne humanitarne akcije među kojima je akcija Čep za hendikep kao i one koje se sprovode u cilju pomoći socijalno ugroženim porodicama.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ postoji već 6 godina i broji oko 1200 članova. Poznati su po svojim brojnim humanim akcijama i donacijama. Njihov osnovni moto je „Čini dobro i dobrom se nadaj“.