1

U sredu 07. juna protest meštana Vreoca zbog nepoštovanja ugovora od strane JP EPS

Meštani MZ Vreoci u sredu 07. juna u periodu od 14 do 16 časova blokiraće raskrsnicu Ulice Dimitrija Diše Đurđevića i Dobrivoja Đurđevića Ruskog, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog loše saradnje i nepoštovanja ugovora od strane JP EPS. Organizatori najavljuju miran skup o kojem su unapred obavestili i policiju i kažu da skup nema političku pozadinu, kao i da na istom neće biti nikakvih stranačkih obeležja niti govornika, već samo okupljanje nezadovoljnih meštana zbog nepoštovanja ugovora vezanih za preseljenje ove mesne zajednice.

Vreoci dron

Nepoštovanje postignutih sporazuma, dogovora, planova, projekata i ugovora vezanih za preseljenje naseljenog mesta Vreoci od strane JP EPS, izvešće meštane ovog dela Lazarevca, na kako kažu miran protest. Godinama unazad ne poštuju se dogovori koje smo postigli sa EPS-om i ovo je jedini način da skrenemo pažnju na naše probleme koji se nagomilavaju, kaže Radiša Sinđelić predsednik MZ Vreoci.

Radiša Sinđelić
Radiša Sinđelić

Organizatori skupa očekuju veliku podršku sugrađana i dodaju da je ovo jedini način da se skrene pažnja na dugogodišnje probleme. Dodaju da će o ovom protestu obavestiti i Vladu ali i nadležne isntitucije i da će nakon ovog okupljanja zakazanog za sredu, sledeću put blokirati železnički transport ka Termoelektrani Obrenovac.

Pored blokade „Zavoda“ u Vreocima u isto vreme privatnim automobilima biće blokirana ulica Velimira Stepanovića u neposrednoj blizini crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Vreocima. Savet Mesne zajednice Vreoci pozvao je sugrađane da se priključe protestu i napominju da ovo okupljanje neće biti političkog karaktera.