1

Udruženje „Bazi Mili“ iz Lajkovca organizovalo program povodom „Dečije nedelje“

Udruženje „Bazi Mili“ iz Lajkovca organizovalo je u svojim prostorijama program povodom manifestacije „Dečija nedelja“. Ovo udruženje posetila su deca iz PU „Leptirić“, učenici Osnovne škole „Mile Dubljević“, srednje Tehničke škole i volonteri. U prostorijama udruženja organizovana je likovna i ekološka radionica, a nakon toga svi učesnici su posetili Kulturni centar „Hadži Ruvim“ i prisustvovali projekciji crtanog filma.

Bazi Mili

Dečija nedelja ove godine obeležena je pod sloganom „Podeljena sreća je dva puta veća“ a u znaku solidarnosti i saradnje. Iz udruženja „Bazi Mili“ kažu da je jako važno to što su se deca tipičnog razvoja kroz druženje i zajedničke aktivnosti povezala sa decom koja imaju poteškoće u razvoju. Njihova inkluzija je bolja i ističu da će uz pomoć i podršku nevladinog sektora i stranih organizacija realizovati i druge programe sličnog tipa u narednim mesecima.

Žaklina Molerović
Žaklina Molerović

Učenici Osnovne škole „Mile Dubljević“ u „Bazi Mili“ došli su da podrže svog drugara Lazara. Dodaju da im je ovo druženje ulepšalo ovogodišnju „Dečiju nedelju“ a od svojih drugara iz razreda, Lazar je dobio voće i slatkiše.

Najmlađi Lajkovčani, iz vrtića „Leptirić“ na druženje su stigli sa poklonima, tortom i osmehom, u želji da upoznaju nove drugare.

Deca iz PU "Leptirić"

Druženju u prostorijama „Bazi Mili“ prisustvovali su i srednjoškolci. Pozvali su svoje nove male drugare da naredne godine posete srednju školu koja se trenutno rekonstruiše.

Bazi Mili

Iz Udruženja „Bazi Mili“ napominju da su jako ponosoni na svoje volontere i da ih trenutno u ovoj organizaciji ima oko desetak. Ovaj program u okviru „Dečije nedelje“ odličan je uvod za sve aktivnosti koje udruženje planira da sprovede u narednom periodu.