1

Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ prikupilo 146 jedinica krvi

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije organizovalo je 22. po redu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo udruženje prikupilo je do sada više od 3000 jedinica dragocene tečnosti, a po jednoj akciji prikupi se više od 100 jedinica krvi, izjavila je Selena Arsović, članica Omladinske mreže Udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“ i pozvala mlade da se odazovu ovim akcijama i doniraju krv. U ovoj akciji prkupljeno je 146 jedinica krvi.

Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ sprovelo je još jednu uspešnu akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Ovo je 22. akcija koju organizuju u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije. Prema rečima članice Omladinske mreže ovog udruženje Selene Arsović, između 150 i 200 ljudi se odazove akciji, a u sklopu jedne prikupi se više od 100 jedinica dragocene tečnosti.

Dušan Serafimovič iz Instituta za transfuziju krvi Srbije još jednom je pohvalio rad udruženja i najavio da je jesenja akcija dobrovoljnog davalaštva krvi upravo počela akcijom „Ujedinjenih za Lazarevac“

Selena Arsović apelovala je ovom prilikom na sve ljude dobre volje, poslebno mlađu populaciju, da se priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi i na taj način nekome spasu život. Tokom 22. akcije prikupljeno je 146 jedinica krvi.