1

Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ u akciji prikupljanja pomoći za Đorđa Milinovića

Međunarodni humanitarni dan se obeležava 23. novembra svake godine. Ovaj dan ima za cilj da se ljudi podsete na važnost ulaganja u sopstvenu dobrotu i humanost. Gradska opština Lazarevac poznata je po humanitarnim akcijama u kojima je najčešće uključeno i udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“. Gost Televizije GEM bila je članica ovog udruženja Radojka Tolović Vasiljević, koja je govorila o značaju humanitarnog rada ovog udruženja.

Ujedinjeni za Lazarevac

Akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, “Čep za hendikep”, „Obrok od srca“, samo su neke od humanitarnih akcija koje je organizovalo udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“.  Povodom Međunarodnog humanitarnog dana, koji se svake godine obeležava 23. novembra, pozvali smo članicu ovog udruženja Radojku Tolović Vasiljević koja je podsetila sve nas kolika je važnost humanitarnog rada.

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” postoji već šest godina. Od formiranja do danas, udruženje nije odstupilo od svojih ciljeva utemeljenih na humanosti i solidarnosti. Već punih šest godina ovo udruženje ima isti cilj, a to je pomoć onima kojima je ona neophodna, bilo da se radi o pojedincima ili ustanovama.

Ujedinjeni za Lazarevac

Pandemija koronavirusa je u jeku, ali na pragu su i novogodišnji i Božićni praznici koje svako dete čeka sa velikim nestrpljenjem. Kao i svake godine ovo udruženje priprema novogodišnje paketiće za decu socijalno ugroženih porodica kao i decu sa smetnjama u razvoju.  Dečiji osmeh i sreća su dokaz da smo uspeli, rekla je Tolović Vasiljević.

Đorđe Milinović iz Čibutkovice ima 20 godina i boluje od genetske neizlečive bolesti cistične fibroze.  Životni vek osoba obolelih od ove teške bolesti je nažalost samo 25 godina. Manifestuje se na plućima i pankreasu ali i na drugim organima.  Đorđe je u teškom zdravstvenom stanju, a njegova pluća u ovom trenutku funkcionišu  samo 15 posto kapaciteta. Udruženje „Ujedinjeni za Lazarevac“ i ovog puta će pomoći osobi kojoj je to potrebno. Za ovog mladog momka članovi udruženja su pripremili namirnice, sredstva za higijenu kao i odeću koju će mu ovih dana predati, istakla je Rada Tolović Vasiljević.

Često se kaže da ruke koje pomažu, mogu promeniti svet, kao i da naše malo nekome znači mnogo. Članovi ovog  udruženja su dokaz da je čovek veliki onoliko koliko daje a ne koliko poseduje.