UG “Ujedinjeni za Lazarevac”: Druga akcija pomoći za učenike škole sa domom “Sveti Sava” Umka

Udruženje građana ”Ujedinjeni za Lazarevac” organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za potrebe učenika Osnovne i srednje škole sa domom učenika ”Sveti Sava” Umka. Akcija se organizuje po drugi put, a prikupljena sredstva, garderoba, pribior, životne namirnice, sredstva za higijenu i garderoba, biće predati u septembru predstavnicima ove škole.

Za potrebe učenika Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika ”Sveti Sava” Umka udruženje drugi put organizuje akciju prikupljanja garderobe, obuće i svega što je potrebno za decu koja borave u ovoj ustanovi. Član udruženja ”Ujedinjeni za Lazarevac” Jelena Vukić napomenula je koliko je važna ustanova u kojoj borave deca sa poteškoćama u razvoju ili nekim vidom invaliditeta.

Jelena Vukić, UG "Ujedinjeni za Lazarevac"
Jelena Vukić, UG “Ujedinjeni za Lazarevac”

Škola ”Sveti Sava” iz Umke posvećena je osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju dece i odraslih sa smetnjama u razvoju, uz zdravstvenu, socijalnu i psihološku zaštitu. Učenici su uzrasta od 7 godina pa sve do završetka školovanja, a kapacitet škole je 160 učenika. Smeštaj učenika je domskog tipa i organizovan je u skladu sa trajanjem nastavne godine. Svaka pomoć, za ovu školu je od posebnog značaja.

Kontak sa ovom ustanovom uspostavljen je prošle godine povodom 3. decembra Međunarordnog dana osoba sa invaliditetom. Tada su predstavnici ove škole sa domom posetili lazarevačko udruženje. Ovaj put akcija se odnosi na prikupljanje svega što je potrebno za rad ove ustanove, garderobe, obuće, namirnica i drugo.

Akcija je u toku i traje do 15. septembra a nakon toga će predstavnici udruženja posetiti dom i uručiti im pomoć.

Za nas malo, za njih mnogo. Svako ko želi i može da pomogne, potrebno je da dođe u prostorije udruženja svake srede i petka od 19 časova i da svoj doprinos ovoj akciji.