1

„Ujedinjeni“ obradovali preko 150 mališana

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Novogodišnje sokače“ i tim povodom uručilo preko 150 paketića deci iz socijalno ugroženih porodica, korisnicima Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju ali i mališanima svojih članova.  Za decu je organizovan i program u kojem su učestvovali mađioničar Bojan i Deda Mraz. Na ovaj način članovi udruženja uspešno su završili ovu kalendarsku godinu u kojoj su organizovali brojne humanitarne akcije i pomogli organizacijama, kao i porodicama kako iz naše opštine tako i iz okoline.

Zahvaljujući prilozima koji se sakupe od članarine ali i dobrim prijateljima udruženja, „Ujedinjeni za Lazarevac“ i ove godine obradovali su preko 150 dece. Mališanima, kao i korisnicima Dnevnog boravka za decu i omladinu sa poteškoćama priredili su i druženje sa Deda Mrazom i mađioničarem Bojanom i još jednom pokazali da za dečiji osmeh vredi uložiti trud, rad i posvećenost.

Pored ove novogodišnje manifestacije, članovi udruženja uspešno su organizovali brojne akcije i pomogli organizacijama i van našeg grada. Na akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi prikupljeno je preko 400 jedinica krvi, isporučeno preko tonu čepova, pomoć pružena za čak 13 porodica kojima je pomoć bila neophodna.

Dugogodišnja saradnja sa Dnevnim boravkom za decu i omladinu sa poteškoćama u razvoju datira još od samog početka rada udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“. Oni su među prvim prepoznali važnost da se naša deca uključe u lokalnu zajednicu i budu sastavni deo društva, kaže defektolog Jelena Vukić i zahvaljuje ovim humanim ljudima što posebnu pažnju posvećuju deci iz Dnevnog boravka.

O radu ovog Udruženja pisali smo nebrojeno puta, ali oni uvek nađu način da nas ponovo iznenade i pokažu da uz volju i puno truda sve se može kad se hoće. Uz sredstva koja sami prikupe, uspeli su da usreće brojne porodice ali i decu koja su smeštena u raznim ustanovama socijalne zaštite. Njihova vrata uvek su otvorena za sve kojima je pomoć potrebna a kada dođete kod njih sačekaće vas osmeh pun topline i ljubavi, podrška koja se danas retko sreće i ruka koja će vas spasiti i pružiti nadu da svetlo ipak postoji na kraju tunela.