1

“Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovali akciju dobrovoljnog davalaštva krvi

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ organizovalo je 20. akciju  akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Tom prilikom udurženju je uručeno i godišnje priznanje Instituta za transfuziju krvi. Zbog velikog interesovanja i kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere postignut je dogovor sa susednim hostelom u TC “Milenijum“. Hostel je udruženju ustupio deo prostorija u cilju uspešne realizacije i ove aktivnosti.

ujedinjeni 1U ovoj nedelji udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ obeležilo je 6 godina postojanja i organizovalo 20. akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ do sada je prikupilo blizu 2500 jedinica krvi. Veliki broj članova udruženja  i dobrovoljnih davalaca koji su podržali akciju govori o njenoj uspešnosti ali i upornosti organizatora da uprkos epidemiološkoj situaciji i lošim vremenskim uslovima ispune svoj cilj.

ujedinjeni 2Predstavnici Instituta za transfuziju krvi ovoga puta uručili su udruženju građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ plaketu za izuzetan doprinos razvijanju kulture davanja krvi. Ovo je samo još jedna potvrda uspešne saradnje. Njihov zajednički cilj je da se obezbede dovoljne količine krvi kao jedinog leka koji nema alternativu.

ujedinjeni 3Pored akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ je jedinstveno i po akciji potpisivanja donorskih kartica. Od osnivanja udruženja do danas veliki je broj onih koji su potpisivanjem ove kartice odlučili da u slučaju smrti svoje organe doniraju teško bolesnima kojima je transplatacija neophodna.