1

Ujedinjeni za Lazarevac posetili valjevsko Udruženje Autizam

Udruženje građana Ujedinjeni za Lazarevac nastavilo je saradnju sa Udruženjem Autizam iz Valjeva koja je započeta tokom prošle godine. U ovom udruženju boravi 48 korisnika uzrasta od tri do pet godina starosti. Aktivisti udruženja Ujedinjeni za Lazarevac i humani sugrađani su na dan osnivanja ove valjevske organizacije korisnicima uručili školski pribor, sredstva za higijenu, životne namirnice, sportske rekvizite, odeću i obuću.

Ujedinjeni za Lazarevac

Uspešna saradnja Udruženja građana Ujedinjeni za Lazarevac i Udruženja Autizam iz Valjeva uspešno se nastavlja. Humani Lazarevčani su na dan osnivanja ove valjevske organizacije obišli 48 korisnika koji borave u ovom udruženju i uručili im osnovne životne namirnice, odeću, obuću, sredstva za higijenu, školski pribor i sportske rekvizite.

Donacija udruženju Autizam

Predsednica Udruženja Autizam iz Valjeva Gabrijela Šipoš  zahvalila se članovima Udruženja Ujedinjeni za Lazarevac na ovoj donaciji i istakla da će ona biti od velike pomoći korisnicima i njihovim porodicama. Šipoš je naglasila da njihova organizacija ima svoje odmaralište, prvo takvog tipa u našoj zemlji, čija je izgradnja pri kraju, i koje će moći da koristi osam porodica.

Ujedinjeni za Lazarevac u Valjevu

Udruženje Autizam Valjevo osnovano je 27. oktobra 2019. godine sa ciljem da što više pomogne deci kao i odraslim osobama sa autizmom, kako bi lakše mogli da podnose i prevaziđu krize koje ih snalaze kroz život.