1

Ulica Janka Stajčića od ponedeljka zatvorena za saobraćaj

Zbog radova na rekonstrukciji, ulica Janka Stajčića od ponedeljka 15. juna biće zatvorena za saobraćaj.  Linije javnog gradskog prevoza koje su do sada prolazile ovom ulicom od ponedeljka pa do završetka radova  ići će ulicom Dula Karaklajića, Dimitrija Tucovića, Ibarskom magistralom i onda će kod takozvane “Krivaje“ da se vraćaju na staru trasu.  U skladu sa novom trasom, na dve lokacije biće postavljena stajališta u oba saobraćajna smera, kod OŠ“Dule Karaklajić“ i na “Krivaji“.

Od ponedeljka se zatvara ulicaU skladu sa planiranim aktivnostima u ponedeljak 15. juna počinje rekonstrukcija ulice Janka Stajčića. Projektom je predviđena  kompletna rekonstrukcija ove ulice, a to podrazumeva: zamenu toplifikacione, vodovodne i kanalizacione mreže, kao i kišne kanalizacije. Pored rekonstrukcije celokupnog trupa puta, biće izgrađeni trotoari duž obe strane saobraćajnice i postavljena led rasveta dužinom cele deonice. Kako je rekao član Opštinskog veća opštine Lazarevac Aleksandar Bulatović ovo je najvažnija investicija u našoj opštini u zadnjih godinu dana.

Kompletna rekonstrukcija

S obzirom na kompleksnost i obim radova, očekivane su saobraćajne gužve ali i period privikavanja sugrađana na novi režim saobraćaja i trase linija javnog prevoza.  Bulatović je apelovao na strpljenje  i razumevanje sugrađana.

Aleksandar-Bulatović

Planirano je da se rekonstrukcija ulice završi do početka grejne sezone. Cilj je da se omogući domaćinstvima na ovoj lokaciji ponovno prilključenje na sistem toplifikacije, u planirnaom roku.