1

Upis i uspesi učenika OŠ „Dule Karaklajić“

U toku ove školske godine učenici OŠ „Dule Kraklajić“ ostvarili su zapažene rezultate na opštinskim i republičkim takmičenjima iz matematike, biologije, srpskog i ruskog jezika, fizike i drugih. Veliki broj učenika su osmaci, koji su osmogodišnje obrazovanje u ovoj školi završili sa izuzetnim uspehom. Od 140 učenika, njih 40 je sa odličnim uspehom a čak njih jedanaest su nosioci Vukove diplome. U ovoj obrazovnoj ustanovi u toku je i upis u prvi razred, a očekivanja su da će u novu školsku godinu krenuti oko 150 prvaka.

Upis u prvi razred počeo je u aprilu mesecu i trajaće do avgusta meseca. U OŠ „Dule Karaklajić“ kažu da vlada veliko interesovanje za upis i očekuju da će prvog septembra u đačke klupe sesti oko 150 prvaka.

Ove godine osmi razred u ovoj ustanovi završilo je 140 učenika, od toga njih 40 sa odličnim uspehom a 11 učenika poneće Vukovu diplomu. Direktor škole kaže da je zadovoljan uspehom učenika, da uvek može i bolje ali da su ova deca pokazala zavidam nivo znanja iz gotovo svih predmeta.

Ovogodišnja generacija osmaka ostaće upamćena i po osvojenim nagradama na opštinskim i republičkim takmičenjima. Među njima su i učenici nižih razreda koji su svoju školu predstavljali na takmičenjima iz matematike, fizike, srpskog i ruskog jezika, biologije…

Lazarevac,-OŠ-Dule-Karaklajić---Upis-i-uspesi-učenika.mpg_snapshot_01.50

Želja nas zaposlenih u ovoj ustanovi je da pre svega deci prenesemo znanje koje će im ostati i koristiti u njihovom daljem školovanju. Ne želimo da pažnju usmerimo samo na talentovanu decu, već da decu učimo da zavole školu i nastavne predmete. Nagrade na brojnim takmičenjima najbolji su pokazatelj zajedničkog rada nastavnika i učenika i najbolja preporuka za upis u našu školu- kaže direktor Miroslav Davidović.

Deci u ovoj ustanovi, pored nastavnih aktivnosti, obezbeđene su i brojne vanškolske. Opremljeni kabineti i učionice mesta su gde deca kroz interaktivan rad sa nastavnicima uče i nadograđaju svoje znanje.