1

Upis prvaka i završni ispiti za osmake u OŠ „Vojislav Voka Savić“

Do prvog juna svi zainteresovani roditelji putem portala eUprava mogu iskazati interesovanje za školu u kojoj će njihovo dete upisati prvi razred.

Od 1. juna na istom portalu moćiće da se zakaže termin za upis i testiranje. Od prvog juna u školama će početi procedura prpireme učenika osmih razreda za završni ispit. Direktor OŠ ‘’Vojislav Voka  Savić’’ Nenad  Živanović rekao je za RTV GEM da je ova obrazovna ustanova spremna da školsku godinu uspešno privede kraju.

Učionica OŠ "Vojislav Voka Savić"

Svim zainteresovanim roditeljima  omogućeno je da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u prvi razred. Na osnovu dopisa Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja ovom uslugom je od 1. aprila obuhvaćena i OŠ ‘’Vojislav Voka Savić’’ a rok je 1. jun.

Na Portalu eUprava biće dostupna i usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje, i omogućiće roditeljima – zakonskim zastupnicima da jednim dolaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu, a nakon upisa, istog dana, pedagoško – psihološka služba vršiće testiranje deteta.

OŠ "Vojislav Voka Savić"

Online nastava za sve učenike se završava 31. maja, kada će biti zaključena i većina ocena. Kako je rekao direktor Živanović  ovakav vid nastave je posebno bio težak i naporan za prosvetne radnike.

Nenad Živanović
Nenad Živanović

Pripreme za završni ispit za osmake počinju od 1. juna. Planirano je da se probni test iz matematike radi u školi, a test iz srpskog jezika i kombinovani test kod kuće.

Kako je rekao direktor Živanović, sve informacije i program pripremne nastave dostupni su preko razrednih starešina, na sajtu škole i svim onim kanalima koji su funkcionisali tokom online nastave.