Uspesi karatista Kolubare na nedavno održanim prvenstvima

Na 24. Balkanskom prvenstvu u karateu za decu do 13 godina, koje je održano u Banja Luci, Ilija Radonjić član Karate kluba “Kolubara” osvojio je srebrnu medalju. Na ovom takmičenju nastupilo je 1039 takmičara iz 10 zemalja. Ilija je u svojoj katergoriji pokazao da je odlučan i vrhunski takmičar u sportskim borbama. Ovo je njegov prvi nastup za reperezentaciju Srbije. Na Prvenstvu Balkana za seniore u kategoriji do 61 kg, koje je održano u Čačku,  Natalija Stanojević osvojila je srebro. Jako važan uspeh, kako za ovu mladu sportistkinju tako i za njen klub.

Svoj prvi nastup za reperezentaciju Srbije i poziv da učestvuje na Balkanskom prvenstvu u Banja Luci, Ilija Radonjić opravdao je i osvajanjem srebrne medalje u kategoriji pionira. Ovaj dečak ima 11 godina, karate trenira od 2015. godine a do sada je osvojio preko 15 medalja. Ilija je dečko koji trenira sedam puta dnevno, odličan je učenik. U proteklih šest meseci Ilija nije izgubio nijedan poen u borbama, dovoljan razlog da bude član reprezentacije Srbije i da na pravi način prezentuje Karate kluba “Kolubaru” i naš grad.

Ilija Radonjić
Ilija Radonjić

Natalija Stanojević ove godine izabrana je za sportistkinju godine GO Lazarevac za 2018. godinu i ne bez razloga. Ova mlada devojka uporedo studira, vredno vežba i postiže značajne rezultate u ovom sportu.

Natalija Stanojević
Natalija Stanojević

U Karate klubu “Kolubara” svi članovi su deo velike porodice i uspehe svojih drugara proslavljaju zajedno, bez rivaliteta. Svaki uspeh se nagradi a ovaj put Ilija je od kluba dobio je kačket, majicu i pano koji su mu uradili klubski drugari.

Klub će tokom leta organizovati i besplatnu školu karate a do tada treninzi karate kluba “Kolubare” su utorkom i četvrtkom u staroj hali SRC “Kolubara” a svi zainteresovani mogu se upisati tokom cele godine u terminu od 19 časova.