1

Uspešno sprovedena akcija „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“

U organizaciji Planinarskog društva Vis i pokroviteljstvo Gradske opštine Lazarevac, održana je 16. po redu akcija „Šetajmo za zdravlje – u susret jeseni“, koja je ove godine podrška manifestaciji „Dan pešačenja“, koja predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju je uključeno više od sto klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Za planinare pripremljene su tri staze – „Poletarac“, „Junior“ i „Lazarevački vidici“.

Šetajmo za zdravlje

Tradicionalna manifestacija, 16. po redu „Šetajmo za zdravlja – u susret jeseni“ održana je u organizaciji Planinarskog društva Vis i uz podršku Gradske opštine Lazarevac.

Akcija je sprovedenaa u sklopu manifestacije „Dan pešačenja“ koja se organizuje na nivou cele Srbije, u kojoj učestvuje više od sto klubova i organizacija. Planinari su imali pred sobom tri staze različitih dužina, koje su bile pokrivene redarima.

Šetajmo za zdravlje

Pokrovitelj manifestacije je Opština Lazarevac, a član Veća Nikola Marinković kaže da je cilj lokalnog rukovodstva da ovakvih događaja u budućnosti bude više.

Jedan od najstarijih učesnika šetnje bio je Borisav Petrović. Otkrio nam je koja je njegova formula za zdrav život.

Šetajmo za zdravlje

Lazarevčanin Nikola Savatijević učestvovao je u prvoj akciji „Šetajmo za zdravlje“, sada je, nakon 16 godina, u ulozi redara.

Pešačenje je važno za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva, kao i održavanje mentalne higijene, pa je veoma bitno omasoviti ovakve i slične događaje.