1

Veliki broj Lazarevčana dao krv za Danijelu Popović

U Centru za kulturu Lazarevac, u organizaciji Instituta za transfuziju krvi Srbije i Crvenog krsta Lazarevac, sprovedena je vanredna  akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Akcija je organizovana na inicijativu humanih Lazarevčana, da bi se prikupila krv za sugrađanku Danijelu Popović koja je nedavno u saobraćajnoj nezgodi zadobila teške telesne povrede i nalazi se u Urgentnom centru u Beogradu. Akciji se odazvao veliki broj humanih ljudi, a do 14 časova je prikupljeno više od 100 jedinica ove dragocene tečnosti.

Dobrovoljni davalac krvi

Na inicijativu humanih Lazarevčana, u Centru za kulturu Lazarevac održana je vanredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi, kako bi se pomoglo lečenje sugrađanke Danijele Popović koja je zadobila teške telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi. Akciju, koju je sproveo Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Lazarevac, podržao je veliki broj građana. Do 14 časova prikupljeno je više od 100 jedinica krvi, a organizatori se nadaju da će do kraja akcije biti donirano 200 jedinica.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi

Crveni krst Lazarevac će i tokom meseca februara sprovoditi akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Jedna od organizatora Gordana Davidović istakla je da je zadovoljna brojem humanih ljudi koji su se odazvali akciji.

Crveni krst Lazarevac organizovaće 9. februara u Centru za kulturu Lazarevac redovnu, zimsku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi.