1

Vesić: „Stević je motor razvoja Lazarevca“

U ime Grada Beograda, zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je novoizabrano rukovodstvo Gradske opštine Lazarevac. Lazarevac je u prethodnom periodu imao dobro rukovodstvo ali je Bojan Stević poslednjih osam godina motor razvoja Lazarevca, rekao je Vesić. Stević je izrazio zahvalnost Gradu Beogradu i Vladi Srbije jer izdvajaju dodatna sredstva za brojne infrastrukturne projekte u opštini.

Stević i Vesić

Prilikom obilaska rukovodstva opštine Lazarevac, zamenik gradonačelnika je podsetio da je u proteklom periodu dosta urađeno u Lazarevcu, te da će Grad nastaviti da ulaže i dalje u kjljučne infrastrukturne projekte. Vesić je podsetio da su završene ulice Stanislava Sremčevića Crnog i Nikolaja Velimirovića, a otvoren je i Dnevni boravak za decu sa posebnim potrebama.

Goran Vesić
Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika je naglasio da se radi vodovod koji povezuje Arapovac i Mirosaljce, koji će biti završen do kraja godine. Vesić je sa rukovodstvom opštine Lazarevac razgovarao i o budućim projektima.

opština lazarevac

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević zahvalio se Gradu Beogradu i Vladi Srbije što izdvajaju sredstva i rešavaju probleme Lazarevca. Stević je rekao da su prioriteti vodosnabdevanje, otvaranje novih radnih mesta, ali i rešavanje problema kanalizacione mreže.

Bojan Stević
Bojan Stević

Priključak opštine Lazarevac na autoput Miloš Veliki i prolazak brze saobraćajnice kroz  teritoriju opštine Lazarevac, budući brzi koridor Vožd Karađorđe, će Lazarevac pozicionirati, sa ekonomskog aspekta, na mapu gde se ukrštaju koridori u Srbiji, kaže Stević.

Nastavićemo da ulažemo u Lazarevac, jer je politika Grada da su svi građani Beograda ravnopravni, rekao je Vesić i dodao da će po završetku rekonstrukcije pruge koju rade Železnice Srbije, biti više polazaka Bg voza i iz Lazarevca iz Beograda, što će omogućiti Lazarevčanima da imaju stabilnu vezu sa glavnim gradom.