1

Vidovdanska nagrada lazarevačkoj Kovid ambulanti i Policijskoj stanici

Povodom 131. godišnjice od osnivanja Lazarevca, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj je dodeljeno tradicionalno priznanje Gradske opštine Lazarevac – Vidovdanska nagrada. Vidovdanska nagrada ove godine pripala je Kovid ambulanti Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ i Policijskoj stanici Lazarevac.

Vidovdanska nagrada

Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite dodeljena je Ivanu Popoviću iz Barzilovice, dok je nagrada za stvaralaštvo mladih pripala Katarini Živić iz Lazarevca, studentu četvrte godine Medicinskog fakulteta u Beogradu.  Priznanja  nagrađenima uručili su predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović i predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić. Pre svečane sednice, u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služena je liturgija i polaganje venaca u kripti Hrama.

Svečana sednica

Tradicionalno, pred svečanu sednicu, u Hramu Svetog velikomučenika Dimitrija služena je sveta liturgija povodom Vidovdana, dana opštine Lazarevac. Nakon toga, u kripti Hrama održan je parastos, a rukovodstvo opštine je položilo vence.

Polaganje venaca

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović istakao je značaj Vidovdana za našu opštinu i podsetio da je Lazarevac svoje ime dobio pre 131 godinu, po Knezu Lazaru, jednom od najvećih junaka srpskog naroda.

Miloje Živanović
Miloje Živanović

Nakon intoniranja himne i uvodnih reči, prisutnima se obratio predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović. On je rekao da je Ukazom ministarskog saveta Kraljevine Srbije na današnji dan, 1889. godine, osnovan Lazarevac, koji je od jedne male varošice vrednim radom njenih stanovnika prerastao u opštinu od preko 60 hiljada stanovnika.

Tomislav Rikanović
Tomislav Rikanović

Čestitajući građanima Vidovdan, predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić poželeo je da ovaj praznik donese mnogo zdravlja, a zaključio da svi zajedno radom možemo postići dobre rezultate.

Svečana sednica

Sinđelić je istakao da je ponosan što je bio na čelu tima koji je bio uspešan u prethodne 4 godine, izrazivši zadovoljstvo na podršci koju je lokalno rukovodstvo imalo od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Grada Beograda.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

U ime Vlade Republike Srbije, prisutnima se obratio državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević, koji je govorio o brojnim realizovanim projektima u opštini Lazarevac u prethodnom periodu i najavio nastavak velikih infrastrukturnih projekata u budućnosti.

Bojan Stević
Bojan Stević

Prisutnima se obratio direktor Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, Jovan Milojević. On se u ime svih nagrađenih zahvalio Gradskoj opštini Lazarevac, a posebno svim ljudima u Kovid ambulanti koji su dali  i dalje daju svoj doprinos u organizaciji zbrinjavanja i spašavanja ljudi tokom epidemije koronavirusa.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Vlade Srbije, narodni poslanici, predstavnici Grada Beograda i lokalnih samouprava, Javnih preduzeća, EPS-a.

Dodela Vidovdanskih nagrada

Ovom prilikom prikazan je film u produkciji Televizije Gem o najvažnijim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu i planovima za dalji razvoj opštine Lazarevac.