1

Vinski raj u Lazarevcu: Uspešno održan 15. Festival srpskih vina

Lazarevac je u petak bio vinski grad i domaćin koji je ugostio skoro 60 vinarija iz naše zemlje. Domaćini manifestacije, uz podršku Gradske uprave Lazarevca, bile su i lokalne vinarije koje su se istakle kako svojim dobro poznatim vinima, tako i novitetima. Festival je postao nezaobilazan događaj za vinske entuzijaste i vlasnike vinarija širom Srbije. Osim vinskih kuća, svoje proizvode su predstavili i proizvođači sira i mesnih prerađevina, dodatno obogativši ponudu ovog gastronomskog spektakla. Štandove je obišao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević u pratnji svojih saradnika.

Festival srpskih vina

Domaćini i ovogodišnjeg Festivala vina bile su domaće vinarije: Milojević, Milojaš, SRŽ Milovanović, Carpe Diem, Zorča, Dimitrijević i podrum Milovan. Mnoga od lazarevačkih vina, pored toga što su dobro poznata našim sugrađanima, pobrala su i brojna priznanja i nagrade i za sve njih Festival u Lazarevcu je deo tradicije i prilike da svoje proizvode prvenstveno predstave svojim sugrađanima. Oko 60 vinarija predstavilo je svoje proizvode, a uz one uglavnom svima poznate, na ponudi je bilo i nekoliko  nedavno odlikovanih etiketa širom sveta, nešto rariteta, ali i potpuno novih, perspektivnih vinarija.

Štandove je obišao i predsednik GO Lazarevac, Bojan Stević, zajedno sa svojim saradnicima i podržao ovu manifestaciju, u kojoj su uživali i brojni gosti.U izjavi za medije Stević je pohvalio organizaciju Festivala kao i bogatu ponudu i dodao da je njegovim dolaskom na mesto predsednika opštine ova manifestacija se „preselila“u Glavnu ulicu i postala deo tradicije.

Posetioci Festivala srpskih vina kažu da je ponuda bila odlična i da su uživali u ambijentu ali i odličnom programu.

Posetioci su mogli da uživaju u predivnoj atmosferi uz vrhunska vina i gastronomske poslastice, dok su učenici i profesori Muzičke škole „Marko Tajčević“ pružili muzički užitak svojim izvođenjem. Glumci iz Puls teatra su svojim stihovima o vinu dodatno obogatili program. Festival srpskih vina u Lazarevcu još jednom je potvrdio svoju ulogu u promociji vinske kulture u ovom gradu, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo u svetu vina, hrane i umetnosti.