1

Voda za piće u Beogradu ispravna

 Voda za piće u Beogradu je ispravna i nisu tačni navodi o neispravnosti vode plasirani na društvenim mrežama, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Goran Vesić je na konferenciji za novinare rekao da ispravnost vode proverava laboratorija JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Gradski zavod za zaštitu zdravlja koji su dužni da daju upozorenje ako je voda neispravna.

Foto/Beo info

„Kvalitet vode je odličan, mnogo bolji od mnogih flaširanih voda“, rekao je Vesić i dodao da su navodi o neispravnosti vode na mrežama lažne i da predstavljaju širenje panike. Beograđanima je poručio da slobodno koriste gradsku vodu i da „ne nasedaju na provokacije“. Ovo je bila organizovana provokacija“, zaključio je Vesić, koji je na kraju konferencije sam popio čašu vode iz česme.

Beo-info
Foto/Beo info

Policiji su, rekao je, prijavljeni ljudi koji su širili lažne vesti i očekuje da oni budu procesuirani. Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Dragan Đorđević rekao je da odgovorno tvrdi da Beograđani piju zdravu i kvalitetnu vodu. Dodaje, da to preduzeće postoji 126 godina i da se nikada nije dogodio nijedan incident.

Direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević je rekla da je program kontrole Beogradskog vodovoda, koji obavlja njena ustanova, jedan od najrigoroznijih. Metan je zemni gas koji je jako slabo rastvorljiv u vodi, ispario bi odmah, to je deo školske nastave hemije, neki peti razred osnovne škole, kaže ona.

Voda Beogradskog vodovoda je ispravna i mora da bude ispravna. Ako nešto nije u redu, ja ću biti prva koja će izaći u javnost i upozoriti i gradske vlasti i javnost, to je moja dužnost – rekla je direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje.