1

“Voz“ će obeležiti novembarski program Centra za kulturu Lazarevac

Predstava “Voz“,  Zvezdara Teatra u kojoj igraju Vojislav Voja Brajović i Sergej Trifunović obeležiće novembarski program Centra za kulturu Lazarevac. Zbog epidemiološke situacije broj karata je smanjen, a gotovo sve karte su rezervisane. Predstava će biti odigrana 16. novembra u 20 časova. Krajem ovog meseca  u Modernoj Galeriji izlagaće Mile Šaula naš sugrađanin, a inače slikar svetskog renomea.

voz“Voz“, predstava Zvezdara Teatra je komad koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Sjajni glumački duo Voja Brajović i Sergej Trifunović, kroz odličan tekst i fantastičnu igru otvara mnoge teme i pokreće na razmišljanje o raznim aspektima života. Predstava je gostovala na značajnim festivalima u zemlji i regionu i osvojila mnoge važne nagrade u Rijeci, na Cetinju, u Nikšiću, Sarajevu, Aleksincu. U Lazarevcu će predstava biti odigrana pod posebnim uslovima i uz poštovanje svih neophodnih mera prevencije.

czk 1

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac i ovaj mesec obeležiće izložbe. Trenutno je u toku izložba Vladimira Petrovića, našeg sugrađanina koji je oduševio sve koji su do sada pogledali izložena dela. Krajem meseca, nakon značajnih izložbi širom sveta u svom rodnom gradu izlagaće Mile Šaula.

vp1Ni u ovom periodu filmski program nije zapostavljen. Najverniji poklonici sedme umetnosti nisu ostali uskraćeni za projekcije domaćih i stranih, najnovijih filmski izdanja.

Centar za kulturu Lazarevac je ove godine ispunio plan i kada je reč o investicionim projektima. Zdravstveno stanje svih zaposlenih u Centru za kulturu je stabilno, zaraženih korona virusom za sada nema. Svi koji ulaze u ovu ustanovu moraju nositi maske i poštovati propisanu distancu, sredstva za dezinfekciju ruku su na ulaznim vratima. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije Centar za kulturu će odložiti pojedine programe.