1

Za četiri dana više od 500 Lazarevčana primilo vakcinu protiv koronavirusa

Kako bi sistem vakcinacije protiv koronavirusa bio olakšan, Gradska opština Lazarevac je u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja oformila kol centar na koju građani mogu da se prijave za vakcinaciju. U funkciji su dve linije, 011 8126 500 i 011 8121 507, na kojima sugrađani mogu dobiti sve informacije radnim danima od 8 do 16 časova, a od ponedeljka 25. januara do 20, i tokom vikenda kol centar radi od 8 do 16 časova. Zainteresovanost građana je velika, a zaposleni u kol centru prime i preko 150 poziva, rekao je Nikola Marinković, član Veća GO Lazarevac.

Vakcinacija u Domu zdravlja u Lazarevcu

Da bi proces imunizacije bio što bolje sproveden, Gradska opština Lazarevac je oformila kol centar na koji svi građani mogu da se prijave za vakcinaciju i da dobiju sve neophodne informacije. Proces prijave je jednostavan, kaže član Veća Nikola Marinković i dodaje da svi zainteresovani prilikom prijave treba da imaju kod sebe matični broj, ime i prezime, broj mobilnog telefona, a mogu i da se izjasne koju vakcinu žele da prime.

Nikola Marinković
Nikola Marinković

Zainteresovanost građana za vakcinaciju je velika, dnevno se u kol centru primi i više od 150 poziva, kaže Nikola Marinković. On je uputio apel građanima da imaju strpljenja jer su linije često zauzete, usled velikog broja poziva i naglašava da vakcina ima u dovoljnim količinama.

Vakcine Fajzer - Biontek

Otkako je počela imunizacija na teritoriji Gradske opštine Lazarevac, vakcinu protiv koronavirusa je primilo više od 500 građana, od čega je 363 sugrađana koji su stariji od 65 godina.