1

Zajednička izložba tri umetnika u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac otvorena je zajednička izložba akademskih umetnika Žarka Vučkovića, Momira Kneževića i Zorana Todora. Ova tri umetnika su dobri prijatelji i već su se ljubiteljima umetnoisti predstavili na više zajedničkih izložbi širom zemlje. Posetioci Moderne galerije izložbu će moći da pogledaju do 28. oktobra.

Moderna galerija

Tri akademska umetnika Žarko Vučković, Momir Knežević i Zoran Todor predstavili su se svojim radovima u Modernoj galeriji lazarevačkog Centra za kulturu. Ovo im je prvo zajedničko predstavljanje u Lazarevcu a kako se poznaju i druže duži niz godina, već su imali priliku da svoje slike prezentuju širom zemlje.

Zoran Todor rođen je 1959. godine u Smedersvskoj Palanci. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1984. godine, na odseku za grafiku. Dobitnik je nekoliko nagrada za slikarstvo i crtež.

Slike Zorana Todora

Momir Knežević je rođen 1949. godine u Petrovićima. Diplomirao je 1981. godine na Odseku za likovno vaspitanje Nastavničkog fakulteta u Nikšiću. Dobitnik je 10 nagrada za slikarstvo i redovni je profesor na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju.

Slike Momira Kneževića

Slikar Žarko Vučković je rođen 1963. godine u Kninu, diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, na katedri za slikarstvo u Beogradu. Dobitnik je 31 nagrade za slikarstvo i crtež.

Slike Žarka Vučkovića

Izložbu ova tri umetnika posetioci Moderne galerije će moći da pogledaju do 28. oktobra.