1

Završen deveti Školski pozorišni festival

Svečanom dodelom nagrada u Centru za kulturu Lazarevac završen je deveti Školski pozorišni festival. Na festivalu su učestvovale sve osnovne škole sa teritorije opštine Lazarevac, a prvi put su nastupili i učenici iz Lajkovca, Mladenovca i Novog Beograda. Prvo mesto u kategoriji starijih učenika pripalo je školi „Dule Karaklajić“ za predstavu „Svinjareva tajna“, a u kategoriji mlađih osnovaca po oceni žirija najbolja je bila predstava „Pobuna u biblioteci“, koju su pripremili učenici OŠ „Knez Lazar“.

Školski pozorišni festival

U Centru za kulturu Lazarevac dodelom nagrada najboljima završen je deveti po redu Školski pozorišni festival na kome su učestvovale sve osnovne škole iz opštine Lazarevac i gosti iz Lajkovca, Mladenovca i Novog Beograda. Jedan od članova žirija, glumac Uglješa Spasojević izrazio je zadovoljstvo velikim brojem kvalitetnih predstava koje su viđene tokom tri dana trajanja festivala.

Sandra Đurđević i Uglješa Spasojević

U kategoriji starijih učenika najbolja je bila predstava „Svinjareva tajna“ škole „Dule Karaklajić“, drugo mesto pripalo je predstavi „Marko Kraljević i Musa Kesedžija“ škole „Diša Đurđević“ Novi Medoševac, dok je trećeplasirana škola „Milorad Labudović Labud“ iz Baroševca sa predstavom „Pedagoška“.

Pehari za Školski pozorišni festival

Kada su mlađe kategorije u pitanju, prvo mesto pripalo je školi „Knez Lazar“ za predstavu „Pobuna u biblioteci“, drugo predstavi „Zvezdana i uobraženko“ koju su izveli učenici škole „Mihajlo Mladenović Selja“ iz Dudovice, dok je treću nagradu osvojila predstava „Lepotica i zver“ koju su pripremili đaci škole „Milorad Labudović Labud“ iz Baroševca.

Deveti Školski pozorišni festival

Organizatorka Školskog pozorišnog festivala Aleksandra Ljubojević rekla je nakon dodele nagrada da je viđeno mnogo kvalitetnih predstava pa je zato i dodeljen veliki broj nagrada.

U žiriju ovogodišnjeg Školskog pozorišnog festivala, pored glumca Uglješe Spasojevića, bili su Dara Stanojević i Sandra Đurđević.