1

Završena rekonstrukcija matične škole „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici

Završena je rekonstrukcija matične škole „Mihailo Mladenović Selja“ u Dudovici koju pohađa oko 250 učenika iz tri mesne zajednice. Radovi su počeli krajem februara meseca i završeni su u roku a pored uređenja spoljašnje fasade, zamenjena je stolarija na objektu škole i rekonstruisani toaleti. Postavljena je nova led rasveta, kao i sigurnosne kamere, radi veće bezbednosti učenika i zaposlenih a tokom letnjeg raspusta u planu su unutrašnji molerski radovi, rekao je prilikom obilaska škole predsednik opštine Bojan Stević. On je u pratnji saradnika razgovarao sa učenicima škole i obećao im postavljanje nove multifunkcionalne podloge na terenu u školskom dvorištu.

Rekonstrukcija OŠ „Mihailo Mladenović Selja“ počela je 26. februara a radovi su, kako je i planirano, završeni početkom aprila meseca. Ova škola izgrađena je 1968. godine a ustanovu pohađa oko 250 učenika iz pet sela. Rekonstruisani objekat obišao je predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima a dočekali su ih učenici škole sa porukama zahvalnosti. U razgovoru sa njima predsednik opštine obećao im je i postavljanje nove multifunkcionalne podloge na terenu pored škole.

U objekat star skoro 60 godina nisu ulagana značajna sredstva a direktorka škole Jasmina Veselinović, ovu priliku iskoristila je i da zahvali predsedniku opštine i njegovim saradnicima jer su radovi na objektu završeni u roku.

Stević  je ovom prilikom najavio i druge infrastrukturne projekte u Dudovici. Dodao je da je završena kapela na mesnom groblju, kao i putevi ka Marincu i groblju Zakinac, kao i regionalni put Dudovica-Latković, a u narednih 30 dana očekujemo asfaltiranje puta ka Vinogradima, rekao je on.

Rekonstrukcija škole u Dudovici je obuhvatila niz važnih radova, uključujući uređenje spoljašnje fasade, zamenu stolarije na objektu, kao i renoviranje toaleta. Dodatno, implementirana je moderna LED rasveta, a instalirane su i sigurnosne kamere s ciljem unapređenja bezbednosti učenika i zaposlenih. Tokom letnjeg raspusta, planirano je sprovođenje unutrašnjih molerskih radova radi potpunog uređenja školskih prostorija.