1

Zlatno Gašino pero pripalo Violeti Jović iz Niša

Zlatno Gašino pero 31. Međunarodnog festivala humora za decu, za stvaralački doprinos sreći detinjstva, pripalo je ove godine Violeti Jović iz Niša. Violeta se zahvalila Festivalu humora za decu i biblioteci „Dimitrije Tucović“ što su sagledali njen sveukupan rad u oblasti stvaralaštva za decu. Istakla je da joj je velika čast biti u Lazarevcu i podeliti radost sa decom.

Zlatno Gašino pero je najznačajnija nagrada festivala i dodeljuje se za sveukupan doprinos sreći detinjstva. Ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade Violeta Jović rođena je i živi u Nišu a njena poezija i proza prevedena je na nekoliko jezika. Violeta je zastupljena u antologijama savremene srpske književnosti, književnim časopisima i zbornicima.

Slobodan Stanišić
Slobodan Stanišić

Predsednik Saveta Međunarodnog festivala humora za decu Slobodan Stanišić kaže da je ovogodišnja nagrada otišla u prave ruke.

Violeta je jedan neobičan stvaralac koji se bavi sportom, igra u Kulturno umetničkom društvu „Abrašević“, zaposlena je u Rektoratu Univerziteta u Nišu i jedan je od osnivača festivala „Medijana“. Violeta je veoma uspešan pesnik ali i prozni pisac. Ona piše dušom, sa mnogo uverljivosti-naglasio je Stanišić.

Violeta se zahvalila Festivalu humora za decu i biblioteci „Dimitrije Tucović“ što su sagledali njen sveukupan rad u oblasti stvaralaštva za decu. Ona je rekla da je čast kada dobijete nagradu od ljudi koji znaju šta radite. Ona kaže da joj je veliko zadovoljstvo biti u Lazarevcu i podeliti radost sa decom.

Violeta Jović je nagrađivana za književnost i slikarstvo, ali i za sveukupan doprinos radu, očuvanju kulturne baštine i izvornog stvaralaštva.