1

Zorana Mihajlović sa Sindikatom EPS-a o unapređenju kolektivnog ugovora i poboljšanju prava radnika

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima Sindikata „Elektroprivrede Srbije“, koje je predvodio predsednik sindikata Milan Đorđević, o unapređenju kolektivnog ugovora i poboljšanju prava radnika u EPS-u i izdvojenim preduzećima, saopštilo je to ministarstvo.

Mihajlovićeva je rekla da sastanci sa sindikalcima moraju biti česti i redovni i zahvalila im na konstruktivnoj saradnji.

„EPS je jedno od najvažnijih preduzeća u našoj zemlji i mnoge stvari možemo zajedničkim radom da dogovorimo i unapredimo, bilo da je reč o kolektivnom ugovoru, aktivnijem uključivanju sindikata u proces restrukturiranja preduzeća ili pravima radnika u izdvojenim preduzećima“, rekla je Mihajlović.

Prema rečima ministarke, tokom sastanka je dogovoreno i da se formiraju neke zajedničke grupe, kao i da sindikat dostavi sve svoje predloge koji se odnose na reorganizaciju, organizaciju preduzeća i tome sličnu tematiku, dodavši da su zaposleni u tom strateškom preduzeću važni za ceo sistem.

Sastanku su prisustvivali potpredsednici Sindikata EPS-a, kao i predsednici sindikalne organizacije (SO) Kolubara, KOOR Ugljara i SO PK Kostolac.