1

Zvanični rezultati Opštinske izborne komisije u Lazarevcu

Opštinska izborna komisija u Lazarevcu saopštila je na konferenciji za medije konačne rezultate izbora koji su održani 21. juna. Od ukupno 50 778 upisanih birača na teritorij naše opštine, 31 971 punoletni građanin je izašao na izbore. Rezultati će biti objavljeni u Službenom listu Grada Beograda. Od dana objavljivanaj rok za zakazivanje konstitutivne sednice je 15 dana. Sednica se od dana zakazivanja mora održati za najduže 60 dana. Do jeseni Lazarevac će dobiti novi saziv Skupštine GO Lazarevac. U odborničkim klupama SNS će imati 35 predstavnika, GG “Lazarevac – naša kuća“ raspolagaće sa 12 mandata, koalicija SPS – JS imaće osam odborničkim mesta i tri liste, Zavetnici, POKS i SPAS Aleksandra Šapića  po dva odbornika.

Dalibor MatijaševićU skladu sa zakonskim rokovima Opštinska izborna komisija u Lazarevcu je održala još jednu sednicu i saopštila zvanične rezultate izbora koji su održani 21. juna. Na teritoriji GO Lazarevac svoje građansko pravo iskoristilo je preko 62 odsto građana upisanih u birački spisak. Ubedljivu pobedu odnela je lista “Aleksandar Vučić – Za našu decu“ koja već sada ima dovoljno odbornika da samostalno formira stabilnu većinu u lokalnom parlamentu.

biračko mestoPredsednik Opštinske izborne komisije Dalibor Matijašević je podsetio da je ove godine cenzus bio 3 posto. Kada je Lazarevac u pitanju bilo je neophodno 960 glasova. Pravo da u lokalnom parlamentu predstavljaju građane dobilo je šest lista.

skupstina RIK je doneo odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula. Na teritoriji GO Lazarevac na svim biračkim mestima izbori su protekli u skladu sa propilima i izbornim pravilima.

Predsednik izborne komisije GO Lazarevac Dalibor Matijašević  zahvalio se predstavnicima svih medijskih kuća na fer i korektnoj saradnji tokom predizborne kampanje i izbora.