BeogradVesti

890 miliona dinara za investicije u škole

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas rekonstruisanu salu za gimnastiku u OŠ „Gavrilo Princip” u Zemunu.On je istakao da je do pre nekoliko meseci taj deo škole bio pravo ruglo, dok sada ima zaista lepu salu u kojoj deca mogu da prave prve sportske korake.
Siniša Mali
Siniša Mali

Ovo je izuzetan primer odlične saradnje Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Opštine Zemun. Ministarstvo pravde je doniralo deo novca za rekonstrukciju sale, a ostatak su obezbedili grad, opština i sama škola. Ove godine smo izdvojili skoro 890 miliona dinara za rekonstrukciju i uređenje škola na teritoriji grada. U svakoj školi bi trebalo nešto da bude urađeno, pa će tako u OŠ „Petar Kočić” ovde u Zemunu uskoro početi rekonstrukcija kišne kanalizacije, fasade i dvorišta. Želimo da naša deca imaju što bolje uslove u školama jer ovde provode veliki deo vremena – istakao je Mali.

On je dodao i da je veoma važno da se deca bave sportom jer će tako najbolje naučiti da pobede, da izgube, ali i da budu timski igrači, i tako postanu bolji ljudi.

890 miliona dinara za investicije u škole

Prošle godine otvorene su nove škole u Dražnju i Begaljici, dok na proleće počinje izgradnja škole u Leštanima. Sve što radimo namenjeno je deci, onima koji će u budućnosti preuzeti vođenje ovog grada i države. Nastojaćemo da u narednih 12 do 18 meseci, u saradnji sa opštinom, obezbedimo lokacijske uslove, napravimo projekat i ovoj školi podarimo pravu fiskulturnu salu koja trenutno nedostaje – rekao je Mali, istakavši da ova investicija znači zaista mnogo mališanima koji pohađaju ovu školu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić istakao je da je opština, pored rešavanja infrastrukturnih problema, posebnu pažnju posvetila najmlađim sugrađanima.

890 miliona dinara za investicije u škole

Izdvojili smo popriličnu svotu novca za uređenje škola i vrtića, dok smo za školski sport izdvojili 4,5 miliona dinara. U pitanju su škole malog fudbala, odbojke, košarke i gimnastike. Puno pažnje posvećujemo i preventivi kroz projekte kojima se borimo protiv vršnjačkog nasilja – podsetio je Matić.

Događaju je prisustvovao i podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA