BeogradVesti

Novo sanitetsko vozilo u Surčinu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zdravstvenu stanicu u Surčinu u kojoj od 01. februara funkcioniše služba Hitne pomoći. Mali je poručio da je dolazak Hitne pomoći u surčinsku zdravstvenu stanicu još jedno ispunjeno obećanje i rezultat komunikacije sa građanima. On je podsetio da su pre samo nekoliko meseci građani Surčina isticali službu Hitne pomoći kao prioritet.
Siniša Mali
Siniša Mali

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da smo ispunili obećanje vezano za Hitnu pomoć u Surčinu. Dva vozila i kompletna ispostava Hitne pomoć od danas su na raspolaganju građanima Surčina. Veliki broj ljudi se danas okupio ovde, što je dokaz da radimo pravu stvar – rekao je Mali.

Iako im želim da što manje koriste usluge Hitne pomoći, naveo je Mali, građani Surčina će po potrebi mnogo brže i efikasnije stizati do medicinske pomoći.

Novo sanitetsko vozilo u Surčinu

Brza, efikasna i kvalitetna usluga Hitne pomoći znači više spasenih života. To je važno i za one koji prolaze kroz Surčin ili koriste obilaznicu, jer i njima može da zatreba hitna medicinska pomoć. Ovo je još jedan način da pokažemo da su nam građani na prvom mestu, da slušamo njihove primedbe i sugestije i tako gradimo lepši i bolji Beograd – dodao je Mali.

Prema njegovim rečima, Zdravstvena stanica „Surčin” će do kraja godine postati dom zdravlja, a uskoro stižu mamograf, rendgen i još nekoliko aparata.

Novo sanitetsko vozilo u Surčinu

Kada sve to bude kompletirano, ovde ćemo u potpunosti „pokriti” primarnu zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i hitnu pomoć. Nastavićemo sa rekonstrukcijama i izgradnjom ambulanti i domova zdravlja. U Mladenovcu sam dao nalog predsedniku opštine da napravi plan za rekonstrukciju svih ambulanti i zdravstvenih stanica na teritoriji Mladenovca. Čeka nas izgradnja doma zdravlja na Banjici i ambulante ili zdravstvene stanice u Ugrinovcima. Takođe, dom zdravlja u Obrenovcu će biti proširen, a ove godine počinjemo da gradimo i dom zdravlja u Borči, na koji građani Palilule čekaju bezmalo 40 godina – naglasio je gradonačelnik.

Mali je istakao da su primarna zdravstvena zaštita i briga o svakom građaninu u vrhu prioriteta.

Važno je da svako beogradsko naselje ima ambulantu ili dom zdravlja, kako građani ne bi morali da troše puno vremena i prelaze kilometre da bi ostvarili svoje osnovno pravo – zaključio je Mali i zahvalio predsedniku opštine Surčin Stevanu Šuši, koji se, kako je rekao, zaista bori za svoju opštinu.

Predsednik opštine Surčin zahvalio je gradonačelniku na pomoći u realizaciji dolaska službe Hitne pomoći u Surčin.

Jedan od prioriteta razvoja opštine Surčin svakako jeste i zdravlje građana, odnosno kvalitet medicinskih usluga. Dovođenjem Hitne pomoći podižemo kvalitet medicinskih usluga na novi nivo. Osim stanovnika Surčina, bolju medicinsku uslugu mogu da očekuju i stanovnici svih okolnih naselja koja se nalaze u našoj opštini. Naša opština ima veliki potencijal i u budućnosti očekujem da bude jedna od najboljih za život u Beogradu – rekao je Šuša.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA