BeogradLazarevacObrenovacVesti

30 godina Sindikata EPS-a

Sednicama Izvršnog i Glavnog odbora, Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije obeležio je u Vrnjačkoj Banji 30 godina postojanja. Predsednik Sindikata EPS-a Radosav Krsmanović zaposlenima je poručio da će ova organizacija braniti interese svih radnika i u budućnosti i svima čestitao jubilej. Predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković rekao je da je Sindikat EPS-a svih ovih godina uspevao da zaštiti radnike, što je i njegova glavna uloga.

Sednica Glavnog odbora Sindikata EPS

U Vrnjačkoj Banji održane su sednice Izvršnog i Glavnog odbora Sindikata radnika Elektroprivrede Srbije, povodom 30 godina postojanja i rada ove sindikalne organizacije. Tokom sednica sve odluke su donete jedinstveno, izjavio je predsednik Sindikata EPS-a Radosav Krsmanović koji je svim zaposlenima čestitao jubilej. izrazio je uverenje da će i u teškim vremenima koja predstoje, biti nastavljen kontinuitet rada Sindikata.

30 godina Sindikata EPS

Čestitajući radnicima jubilej, 30 godina postojanja Sindikata EPS-a, predsednik Sindikata Kolubare Miodrag Ranković istakao je da je bilo turbulencija u radu, te da je Sindikat uspevao tokom postojanja zaštiti radnike. Ranković se osvrnuo na prošlogodišnje raskole i podsetio da su oni počeli izdvajanjem Distribucije iz EPS-a. Dodao je da je zatražen sastanak sindikalaca sa premijerkom Anom Brnabić.

Sindikat EPS, Glavni odbor

Savetnica ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević Mira Basta poručila je da su vrata resornog ministarstva svim sindikatima i zaposlenima širom otvorena za sve predloge.

Sindikat EPS, Glavni odbor

Predsednik Sindikata Elektroprivrede Republike Srpske  Zoran Mićanović zahvalio se kolegama iz Srbije na pozivu. Poručio je na događaju da se zajedno moramo boriti kako bi sačuvali energetsku nezavisnost u budućnosti.

Na sednici su usvojeni izveštaji o Finansijskom poslovanju u 2021. godini, a takođe je usvojen i plan poslovanja za 2022. godinu.

Sednica Izvršnog odbora Sindikata EPS

Bez obzira na svečani karakter sednice, Glavni odbor Sindikata radnika EPS je doneo zaključke u kojima traži da se u što kraćem roku zakaže sastanak sa premijerkom Anom Brnabić vezano za aktuelnu energetsku situaciju u Srbiji, sa posebnim osvrtom na Zakon o obnovljivim izvorima energije koji takav kakav jeste, izuzetno nepovoljno i gotovo pogubno može uticati na funkcionisanje i proizvodnju u JP EPS.

Izvršni odbor Sindikata EPS

Upozoravajući na neophodnost uvažavanja mišljenja i argumenata koje iznose stručnjaci iz EMS-a, EPS-a i Agencije za energetiku, Sindikat je zauzeo stav o rešenosti i potrebi da iskoristi sva sredstva i metode kako bi sprečio urušavanje JP EPS-a, ne dozvoli ugrožavanje energetskog sistema Srbije i onemogući da kroz primenu Zakona o OIE Srbija izgubi svoju energetsku nezavisnost.

Iz tih razloga, Sindikat radnika EPS će zatražiti razgovor sa predsednicom Vlade Republike Srbije, a ukoliko do toga ne dođe, sami ćemo se pozvati pred Vladu Republike Srbije, kažu u Sindikatu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA