BeogradLazarevacVesti

Poljoprivrednici do 2. aprila mogu konkurisati za podsticaje Grada Beograda

Sekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti  poljoprivrede. Na osnovu Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opredeljena su sredstva za četiri oblasti. Ove godine za pčelarstvo, košnice i opremu za pčelare obezbeđeno je 30 miliona dinara subvencija, za stočarstvo 10 miliona dinara, za voćarstvo i povrtarstvo 40 miliona dinara, dok je za nabavku traktora i poljoprivrednih priključnih mašina obezbeđeno 100 miliona dinara subvencija.  Poljoprivrednici sa teritorije GO Lazarevac mogu aplicirati uz podršku Kancelarije za poljoprivredu do 2. aprilla.

gradska upravaSekretarijat za privredu Grada Beograda raspisao je Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u cilju podrške ruralnom razvoju i poljoprivredi. U  ime Saveta za poljoprivredu  i rukovodstva GO Lazarevac poziv poljoprivrednicima da apliciraju uputio je član veća zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.  Bačanac je istakao podršku koju GO Lazarevac pruža poljoprivrednicima i dodao da sve neophodne informacije prilikom konkurisanja mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivrede. U okviru javnog poziva za dodelu sredstava iz oblasti voćarstva i povrtarstva i ove godine  poljoprivrednici mogu aplicirati za plastenike, sisteme za navodnjavanje, grejanje plastenika,  protivgradne mreže. Za tu namenu Grad Beograd je izdvojio  40 miliona dinara. Svaki poljoprivrednik može dobiti subvenciju od 80 odsto vrednosti nabavke.

konkurs 2Nenad Bačanac je napomenuo da je posebna pažnja ove godine posvećena stočarima, koji su posebno pogođeni krizom prouzrokovanom pandemijom.  Grad Beograd je za ovu oblast izdvojio  10 miliona dinara. Uz podršku grada Beograda  poljoprivrednici mogu uzeti čitavo stado, 30 grla ovaca uz učešće od 20 odsto. Takođe javnim pozivom je predviđena i kupovina mešaona za stočnu hranu i prikolica za tu namenu.

I ove godine očekuje se veliko interesovanje za podsticaje u oblasti pčelarstva. Opredeljeno je 30 miliona dinara. Maksimalan iznos po poljoprivrednom gazdinstvu je 200 hiljada dinara.

traktori 3Čak 100 miliona dinara Grad Beograd je opredelio za subvencionisanje nabavki  traktora i poljoprivrednih priključnih mašina. Nenad Bačanac je istakao da će za ovaj poziv biti puno zainteresovanih. Učešće Grada Beograda za kupovinu traktora je 60 odsto, za priključne mašine je 80  odsto.

Rok za dostavljanje prijava po javnom pozivu je 2. april do 15 časova. Sve neophodne informacije i pomoć prilikom apliciranja poljoprivrednici mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu GO Lazarevac. Kontakt telefon je 011- 8126-991. Nenad Bačanac je upozorio sve zainteresovane da je prilikom dolaska u kancelariju neophodno da poštuju sve epidemiološke mere, kao i da su maske obavezne a broj ljudi ograničen.

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA