LajkovacVesti

37. Izložba priplodnih goveda simentalske rase Kolubara 2018.

Izložba goveda simentalske rase održaće se tradicionalno na Krstovdan, u četvrtak 27. septembra, na prostoru budućeg Agrobiznis centra u Lajkovcu. U Katalog izložbe upisano je 118 reprezentativnih grla od 33 najbolja kolubarska stočara, iz svih opština Kolubarskog okruga. Predsednik opštine Andrija Živković najavio je da će izložbu najverovatnije otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na izložbi se ocenjuju grla u tri kategorije: junice, prvotelke i krave. Nagrada za apsolutnu šampionku izložbe je 30.000 dinara, dok za šampionke po kategorijama iznosi 25.000. Novčane i robne nagrade sleduju i za dve-tri pratilje u svakoj konkurenciji, za najbolju kolekciju grla, najboljeg stočara iz lajkovačke opštine itd. Za svakog izlagača obezbeđeno je 5.000 dinara po grlu, tako da je ukupan fond za farmere oko milion dinara.

Generalni pokrovitelj 37. izložbe je Opština Lajkovac, a organizatori Opštinska uprava Lajkovac, Centar za poljoprivredu Lajkovac, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase „Kolubara“ Lajkovac, Udruženje odgajivača goveda simentalske rase “Kolubarski simentalac” Valjevo i Centralno udruženje odgajivača goveda simentalske rase. Lajkovačka izložba simentalaca jedina je u Srbiji koja se bez prekida održava tako dugo i upisana je u Evropski kalendar izložbi goveda simentalske rase.

Program manifestacije:

09h do 10h -Dolazak proizvođača sa priplodnim grlima

10:30 do 12h – Ocenjivanje izloženih rasa

12:30- Svečano otvaranje izložbe

13h- Proglašenje pobednika i dodela nagrada

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA