BeogradObrenovac

Počela izgradnja druge fabrike „Meita” u Obrenovcu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji druge fabrike „Meita” u Obrenovcu.
Beo-info
Foto/Beo info

On je istakao da je vrednost te investicije 90 miliona evra, a završetak radova, tokom kojih će biti izgrađena postrojenja na površini od 50.000 kvadratnih metara, očekuje se za šest do osam meseci.

Beo-info
Foto/Beo info

Iako smo u vreme kada je građena prva fabrika slušali mnogobrojne kritike, najbolji odgovor pomenutim kritičarima su upravo brojke, kao i činjenica da je počela izgradnja druge fabrike. U novoj fabrici će biti otvoreno 1.100 novih radnih mesta. U „Meiti” se trenutno proizvodi 1,5 miliona turbo-punjača za „Dajmler”, „Ford” i ostale svetski poznate brendove auto-industrije, a 1.450 ljudi je već dobilo posao. Kapacitet nove fabrike biće tri miliona turbo-punjača, a ne bi trebalo zaboraviti da je sva proizvodnja namenjena izvozu – rekao je Mali.

On je dodao da je investitor prezadovoljan radom naših ljudi, a da će oko 200 učenika Tehničke škole iz Obrenovca imati siguran posao po završetku školovanja.

Beo-info
Foto/Beo info

To je pravi pokazatelj koliko se borimo za mlade i koliko želimo da ostanu u svojoj zemlji. Nije bilo lako dovsti „Meitu” u Obrenovac, ali je njihov dolazak, kao i prisustvo drugih investitora dokaz da su se Srbija i Beograd umnogome promenili – naglasio je gradonačelnik.

Predsednik opštine Obrenovac je rekao da je u toj beogradskoj opštini pre nekoliko godina gotovo trećina radno sposobnih bila bez posla.

Izgradnja fabrike je prvi deo posla, a drugi je da svi Obrenovčani rade na sebi. Opština će finansirati kurseve stranih jezika za sve Obrenovčane koji žele da se usavršavaju – rekao je Čučković.

Beo-info
Foto/Beo info
image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA