BeogradLazarevacVesti

Osmoro Lazarevčana na Gradskom takmičenju recitatora 22. aprila u Beogradu

Gradsko takmičenje recitatora biće održano 22. aprila u Beogradu. Na opštinskom takmičenju od ukupno 67 recitatora na gradsko se plasiralo njih osmoro, po troje mlađih i starijih osnovaca i dva srednjoškolca. Po rečima predsednika žirija glumca Zorana Beloševića očekuje se da i ove godine neko od učenika osvoji pravo učešća na republičkoj smotri “Pesniče naroda mog“ koja se tradicionalno održava u Brankovini.
Zoran Belošević
Zoran Belošević

U lazarevačkim školama u toku su pripreme učenika i profesora za ovogodišnje gradsko takmičenje recitatora, tradicionalnu smotru, koja okuplja veliki broj mladih talenata u ovoj oblasti. Ukupno šest osnovaca i dva srednjoškolca će biti predstavnici Lazarevca u Beogradu.

Lara-Paunović
Lara Paunović

Opština Lazarevac, do sada je imala sedam republičkih pobednika, 18 finalista na republičkom takmičenju i ponosna je da kao mala sredina ostvaruje dobre rezultate u kulturi govora i recitovanja, kaže predsednik žirija Zoran Belošević. Finalisti Gradskog takmičenja u Beogradu će učestvovati na smotri u Valjevu, pod nazivom “Pesniče naroda mog“.

Elena-Janus
Elena Janus

„Prijatelji dece Beograda“ i Savez kulturno-umetničkih društava Beograda više od pola veka organizuju manifestaciju koja neguje lepotu izgovorene poezije i podstiču talenat i sposobnosti dece i mladih i ove godine su glavni organizatori programa. Takmičenje recitatora je jedan od programa „Prijatelja dece Beograda“ koji podržava gradski Sekretarijat za sport i omladinu. Stručni žiri izabraće po pet najboljih takmičara iz svake kategorije, a petnaest Beograđana učestvovaće na republičkom takmičenju.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA